Εριξαν τις ρουκέτες στη θάλασσα στη Χίο [βίντεο]

Φέτος οι ρουκέτες στη Χίο δεν είχαν στόχο ούτε το καμπαναριό της Παναγίας της Ερειθιανής ούτε το καμπαναριό του Αγίου Μάρκου αλλά τη θάλασσα.

Οι ρουκετατζήδες στο Βροντάδο της Χίου έκαναν την νύχτα μέρα τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου ρίχνοντας τις ρουκέτες στο νερό μετά την απαγόρευση του εθίμου από τις Δημοτικές Αρχές που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων αλλά και οργή των κατοίκων του νησιού.

Νωρίτερα οι δημότες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συνεργείων των δύο ενοριών δίνοντας το «παρών» σε μία άνευ προηγουμένου κινητοποίηση για τα δεδομένα της περιοχής.

Τοποθετώντας μαύρες σημαίες στα κάγκελα των ενοριών οι κάτοικοι έδωσαν το δικό τους μήνυμα, καταλογίζοντας το μεγαλύτερο μέρος των ευθυνών στη Δημοτική Αρχή Χίου την οποία θεωρούν υπεύθυνη για το φετινό αδιέξοδο.

Το έθιμο που έχει τις ρίζες του στην εποχή της τουρκοκρατίας φέτος ματαιώθηκε μετά από τις διαμαρτυρίες των κατοίκων του νησιού για ζημιές στα σπίτια τους ενώ η απογοήτευση των εκατοντάδων επισκεπτών ήταν μεγάλη.

Δείτε το βίντεο εδώ:

 

 


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!