Παυλόπουλος: Όσο μου μένει να υπηρετώ το δημόσιο βίο θα κάνω ό,τι ως τώρα και καλύτερα

«Όσο μου απομένει ακόμα να υπηρετήσω το δημόσιο βίο θα κάνω ακριβώς το ίδιο που έκανα ως τώρα και καλύτερα» διαβεβαίωσε τους συμπατριώτες και ενορίτες του στον ιερό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, που παρέστη στην Θεία Λειτουργία και την εκδήλωση για τα 60 χρόνια από τα εγκαίνια του ναού και τα 140 χρόνια από την ίδρυση της Ενορίας των Ταξιαρχών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, επεσήμανε ότι στον ιερό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, «έκανα τα πρώτα βήματά μου στην ορθοδοξία» και πρόσθεσε, «εδώ μεγάλωσα, εδώ πήγα στο δημοτικό σχολείο. Εδώ είτε στη Θεία Λειτουργία, είτε στο κατηχητικό, ένοιωσα τη δύναμη της Ορθοδοξίας. Εκείνη τη δύναμη που σε βοηθά να κάνεις τα βήματά σου ως άνθρωπος».

Ο κ. Παυλόπουλος αναπόλησε τους γονείς του, γιατί ήταν εκείνοι που τον έφεραν στο ναό των Ταξιαρχών και τους ιερείς, που και ο ίδιος διακόνησε και υπηρέτησε μέσα στο Ιερό του ναού, ενώ υπογράμμισε πως στον ναό αυτό «πλάστηκε αν θέλετε κατά κάποιο τρόπο η όλη προσωπικότητα ως ανθρώπου που έχει επίγνωση του προορισμού του».

Επιπλέον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλείνοντας τον χαιρετισμό του απευθύνθηκε στους παλαιούς γειτόνους και συνενορίτες του λέγοντας τους, «λυπάμαι γιατί ο χρόνος αλλάζει τα πρόσωπα, θέλω να ξέρετε όμως ότι ο χαρακτήρας μου δεν έχει αλλάξει, ούτε πρόκειται να αλλάξει. Να είστε βέβαιοι ότι αυτός που ήμουν θα παραμείνω», ενώ ευχήθηκε την επόμενη φορά που θα τους ξανασυναντήσει, «να είναι καλύτερες οι μέρες για τον τόπο μας, για τον λαό μας και την εκκλησία μας».

Ειδικότερα, το πρωί σήμερα τελέστηκε στον ιερό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας, πανηγυρική δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο και τον θεοφιλέστατο επίσκοπο Μεθώνης και αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Κλήμη, όπου παρέστει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Πυλόπουλος και οι αρχές της πόλεως και του νομού.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε εκδήλωση παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας για την συμπλήρωση εξήντα χρόνων από τον Μάιο του 1956, όπου ο τότε μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος Δασκαλάκης εγκαινίασε τον ενοριακό ναό των Ταξιαρχών και 140 χρόνια από την ίδρυση της Ενορίας.

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος παρέδωσε στον κ. Παυλόπουλο και μια φωτογραφία από το αρχείο της Μητροπόλεως Μεσσηνίας, που απεικονίζει τον πατέρα του (που υπηρέτησε καθηγητής στο Ιερατικό Φροντιστήριο Καλαμάτα και υπήρξε όπως ανέφερε ο κ. Χρυσόστομος το δεξί χέρι του τότε μητροπολίτη Μεσσηνίας) και τον ίδιο τον Πρόεδρο μαζί με τον τότε μητροπολίτη Χρυσόστομο Δασκαλάκη να κατεβαίνουν από το κάστρο της Καλαμάτας, ενώ του δόθηκε μια εικόνα του αρχαγγέλου Μιχαήλ και ένας δερματόδετος τόμος - λεύκωμα για τα 60 χρόνια τω ν εγκαινίων του ναού, που έχει επιμεληθεί ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Μεσσηνίας Θεόκλητος Λαμπρινάκος.

Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!