Αυστρία: Δεν αποκλείει κάθετα συνεργασία με την Ακροδεξιά ο νέος σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος

Ο νεοδιορισθείς καγκελάριος της Αυστρίας Κρίστιαν Κερν του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Αυστρίας (SPO) τόνισε ότι θα προτιμούσε να συνεχίσει την κυβερνητική συνεργασία με το κεντροδεξιό Αυστριακό Λαϊκό Κόμμα (OVP), χωρίς όμως να αποκλείσει κάθετα μελλοντική συνεργασία με το ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας Αυστρίας (FPO).

«Ας διαβούμε το ποτάμι όταν έρθει εκείνη η ώρα», δήλωσε ο κ. Κερν, στην πρώτη του συνέντευξη μετά τον διορισμό του από τον πρόεδρο της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ στη θέση του επικεφαλής της κυβέρνησης.

«Σχέδιό μου δεν είναι να οδηγήσω το SPO στην αντιπολίτευση, το αντίθετο, αλλά στο τέλος της ημέρας χρειαζόμαστε μία ταυτότητα και μοιάζει εντελώς απίθανο να συνεργαστούμε με κόμματα τα οποία ενσπείρουν μίσος κατά ανθρώπων και μειονοτήτων», πρόσθεσε.

Ο 50χρονος επικεφαλής των Αυστριακών Ομοσπονδιακών Σιδηροδρόμων αναμένεται να ορκιστεί καγκελάριος αργότερα το απόγευμα, μετά την έγκριση που έλαβε από το κόμμα του ώστε να αντικαταστήσει τον Βέρνερ Φάιμαν.

Το ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας προηγείται στις δημοσκοπήσεις για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, ενώ ο υποψήφιός του για την προεδρία της χώρας, Νόρμπερτ Χόφερ, κέρδισε την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 24 Απριλίου και έχει πολλές πιθανότητες να εκλεγεί ανώτατος άρχοντας της Αυστρίας, στον β' γύρο της 22ας Μαΐου.

naftemporiki.gr

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!