Ενημερωτική εκδήλωση για την προώθηση της σωματικής άσκησης και τη σημασία της ένταξης της κίνησης στη ζωή όλων



  





ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κομνηνών 58  *  Τηλ:  2313 314 197 *  Fax: 2313 314 166

                                                                              Καλαμαριά   18 – 05 - 2016        
             
                                                 ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Ενημερωτική εκδήλωση για την προώθηση της σωματικής άσκησης και τη σημασία της ένταξης της κίνησης στη ζωή όλων

Εκδήλωση με θέμα «Δια βίου Υγεία … Πως η κίνηση συμβάλλει στη σωματική υγεία και ψυχική ευεξία του ατόμου» διοργανώνει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας, Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας Καλαμαριάς, σε συνεργασία με τη Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΝΕΛΙΞΗ», την Πέμπτη 26 Μαίου 2016, στις 7 το βράδυ στο δημοτικό θέατρο της «Οδού Χηλής» (Χηλής 12 & Τριπόλεως γωνία)

  Η εκδήλωση αυτή. πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ετήσιας Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κίνησης «Now We Move»,η οποία για το 2016 έχει οριστεί το διάστημα 23-29 Μαΐου και  στοχεύει στην  προώθηση των ωφελειών της τακτικής συμμετοχής  των ατόμων στον αθλητισμό και την φυσική δραστηριότητα.
Θα μιλήσουν ο ομότιμος καθηγητής Καρδιοχειρουργικής Χρήστος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Πως η χρόνια και συστηματική άθληση  αποτελεί  παράγοντα προστασίας καρδιαγγειακού συστήματος και της σωματικής υγείας γενικότερα» και η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια MSc Κοινωνικής Ψυχιατρικής, ΜΕd Eκπαίδευσης, Ενηλίκων Βάσω Ασκητοπούλου, που θα παρουσιάσει «τα οφέλη της άσκησης στην ψυχική υγεία και ευεξία του ανθρώπου».

Η εκστρατεία NowWeMOVE, είναι η μεγαλύτερη εκστρατεία στην Ευρώπη για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης, η οποία ξεκίνησε το 2012. Οι γενικοί στόχοι της εκστρατείας είναι να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με τα οφέλη του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης μεταξύ των ευρωπαίων πολιτών, την προώθηση ευκαιριών για δραστηριοποίηση στον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση και να επιτρέψει την βιώσιμη και καινοτόμο ανάπτυξη ικανοτήτων στους φορείς που παρέχουν πρωτοβουλίες σωματικής άσκησης μέσω της υπεράσπισης και λύσεων με ελεύθερη πρόσβαση.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΝΕΛΙΞΗ» λειτουργεί από το 2015 και δραστηριοποιείται στους τομείς της εκπαίδευσης και συμβουλευτικής. Όλες οι εκδηλώσεις στην Ελλάδα πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας και Παιδείας.
Η είσοδος είναι ελεύθερη


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!