Μητσοτάκης: Κακόγουστη θεατρική παράσταση το υπουργικό συμβούλιο Τσίπρα

Ως «κακόγουστη θεατρική παράσταση» χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το υπουργικό συμβούλιο που συνεκάλεσε ο Πρωθυπουργός για να ενημερώσει για το Eurogroup της Δευτέρας.

«Η Ελλάδα γυρνάει κάθε μέρα προς τα πίσω και η κυβέρνησή μας πανηγυρίζει», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνοντας ότι «από χθες η κυβέρνηση ανεβάζει κακόγουστη θεατρική παράσταση».

Οπως υπογράμμισε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης «το 4ο μνημόνιο που θα υπογράψει, το 2ο δικό της, είναι πολύ επώδυνο για να καλυφθεί στις προκλητικές θριαμβολογίες της. Υπογράφει μέτρα ύψους 5,4 δις που δεν θα ήταν απαραίτητα. Τώρα προσπαθεί να τα μπαλώσει με επώδυνα μέτρα στο ασφαλιστικό και με φόρους».

Για τον περίφημο «κόφτη» είπε πως η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να αποδεχθεί τον μηχανισμό που έχει την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Χαρακτήρισε δε ως «γενικόλογη, μπερδεμένη και υπό προϋποθέσεις» την ρύθμιση για το χρέος.

«Βαριά μέτρα για κάθε νοικοκυριό τώρα, αβέβαιη ρύθμιση για το χρέος στο μέλλον», συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνοντας ότι το χρέος έχει ήδη περικοπεί από το 2012 κατά 130 δις χωρίς αυτό από μόνο του να είναι αρκετό για την οριστική έξοδο από την κρίση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι αυτό που πρωτίστως απαιτείται είναι εμπιστοσύνη και επενδύσεις, και κατηγόρησε την κυβέρνηση χαρακτηριστικά, ότι έχει αλλεργία στις επενδύσεις, στον ιδιωτικό τομέα, στην επιχειρηματικότητα και σε ό,τι δημιουργεί νέες δουλειές.

«Νέες δουλειές είναι αυτό που χρειάζεται σήμερα πάνω απ'όλα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφέροντας ως προϋποθέσεις την εμπιστοσύνη στην ιδιωτική πρωτοβουλία, λιγότερους φόρους και χαμηλότερες δημόσιες δαπάνες. «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να το πετύχει αυτό. Συνεχίζει να λέει κατά συρροή ψέματα, επιχειρώντας να κάνει μπροστά στα μάτια μας το μαύρο άσπρο, και δεν έχει καμία ιδέα πως μπορεί να διοικηθεί μια ευρωπαϊκή χώρα», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!