Δαγκάνες βάζει ο δήμος Αθηναίων στα παράνομα παρκαρισμένα ΙΧ -Ποιο θα είναι το πρόστιμο

Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα στον δήμο Αθηναίων το σύστημα τροχοσφηγκτηρων (δαγκάνες) για τα οχήματα που παρκάρουν παράνομα σε πλατείες, πεζόδρομους και ράμπες ΑΜΕΑ. 

Το νέο σύστημα αποτελεί για τον δήμο μια εκστρατεία για την αντικοινωνική και ασύδοτη στάθμευση. Η εφαρμογή του μέτρου, πρώτη μέρα σήμερα, επικεντρώνεται στις πλατείες Συντάγματος, Μοναστηρακίου και Κοτζιά. 

Τι θα πρέπει να κάνει ο οδηγός
Ο οδηγός που διαπιστώνει ότι το αμάξι του έχει ακινητοποιηθεί απ τις δαγκάνες οφείλει να πληρώσει εντός της ημέρας το πρόστιμο που του έχει επιβληθεί βάσει του ΚΟΚ από τα αρμόδια όργανα. 
Εάν δεν το πράξει εντός της ημέρας τότε το όχημα του μεταφέρεται με γερανό της Αστυνομίας σε ιδιωτικό πάρκινγκ και τα έξοδα μεταφοράς και φύλαξης βαρύνουν τον ίδιο, περίπου επιπλέον 100 ευρώ. 

Στους υαλοκαθαριστήρες του οχήματος του θα τοποθετείται ένα ενημερωτικό φυλλάδιο του δήμου Αθηναίων  με όλες τις οδηγίες χρηστικού περιεχομένου (δηλαδή που μπορεί να αποτανθεί προκειμένου να καταβάλλει το αντίτιμο της κλήσης και σε ποια τηλέφωνα μπορεί να επικοινωνήσει για επιπλέον πληροφορίες).

Ωστόσο δεν διευκρινίζεται αν το πρόστιμο θα πρέπει να πληρώνεται με μετρητά ή θα υπάρχουν μηχανήματα POS για πληρωμή με κάρτα. 
 


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!