Το ΙΕΚ ΞΥΝΗ μπαίνει στη Στοά Μοδιάνο και αναδεικνύει τις μυρωδιές και την ιστορία τηςΤο ΙΕΚ ΞΥΝΗ μπαίνει στη Στοά Μοδιάνο και αναδεικνύει τις μυρωδιές και την ιστορία τηςΣτις μυρωδιές των μπαχαρικών και των φρέσκων ψαριών, στις μνήμες και την ιστορία 100 σχεδόν χρόνων, που ξεχειλίζουν από τη Στοά Μοδιάνο, την παραδοσιακή κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης, «επεμβαίνει» το ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας μέσα από μια εκδήλωση αναφοράς στο παρελθόν, που όμως δίνει προστιθέμενη αξία στο παρόν και στο μέλλον του αρχιτεκτονικού αυτού αριστουργήματος, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, το οποίο αναμετριέται συνεχώς με την εξέλιξη και επιβιώνει.

Το ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, αναλογιζόμενο την ιστορική και τουριστική αξία της Στοάς Μοδιάνο, έρχεται να την αναδείξει, μέσω της εκδήλωσης που οργανώνει υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης, δίνοντας σε αυτήν την ενέργεια και φιλανθρωπικό χαρακτήρα μέσω προσφοράς προς το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης.   

Παστουρμάδες, καβουρμάδες, καζάν ντι πι και εύγευστο κρασί από τους σπουδαστές – μάγειρες του ΙΕΚ ΞΥΝΗ

Την εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016, στις 12.30 μετά το μεσημέρι, θα διανθίσουν με τις μυρωδιές τους οι σπουδαστές του τομέα Επισιτισμού, οι οποίοι θα ετοιμάσουν το μενού, με υλικά προερχόμενα φυσικά από την αγορά του Μοδιάνο, ενώ το ταξίδι στο παρελθόν θα γίνει μέσα από φωτογραφική έκθεση αποτύπωσης της ιστορίας της αγοράς.

Πρόκειται για συνδιοργάνωση των τομέων Επισιτισμού, Εφαρμοσμένων Τεχνών και ΜΜΕ & Επικοινωνίας του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, σε συνεργασία με το εστιατόριο «Τσιρ Τσιρ Μεζέ», που θα παραχωρήσει το χώρο και φυσικά την κουζίνα του στους σπουδαστές μας – μάγειρες για να δημιουργήσουν συνταγές που θα παραπέμπουν στη γαστρονομική ιστορία της Θεσσαλονίκης.

Τα πιάτα θα μυρίζουν Ανατολή, λίγο από Λήμνο με νόστιμο μελίχλωρο, λίγο από Γρεβενά με ντόπιο ανεβατό, ενώ το καζάν ντι πι θα γλυκάνει τους ουρανίσκους. Κρασί για τη συνοδεία πολλών ακόμη γεύσεων και φύγαμε… για Στοά Μοδιάνο.

Οι γεύσεις τους θα διατίθενται, έναντι προκαθορισμένης τιμής, μέρος της οποίας θα διατεθεί για φιλανθρωπική ενίσχυση του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης.

Η Ιστορία μέσα από το φωτογραφικό φακό

Η πορεία στο χρόνο της πιο φημισμένης αγοράς της πόλης, με σχεδόν 100 χρόνια ζωής, θα αποτυπωθεί και μέσα από φωτογραφική έκθεση που θα θυμίσει στους παλιούς και θα ταξιδέψει τους νεότερους στα ασπρόμαυρα καρέ, αναπόσπαστα κομμάτια της ευρωπαϊκής ιστορίας της Θεσσαλονίκης.

    
Πληροφορίες:
ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, Βαλαωρίτου 9, Θεσσαλονίκη, Τ: 2310 552406

Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!