Οικολογία Αλληλεγγύη: Καταστρέφεται ο υγρότοπος της Επανομής Προανάκρουσμα «ανάπτυξης» από το ΤΑΙΠΕΔ?

   
                               Αυτοδιοικητική Κίνηση Κ. Μακεδονίας «Οικολογία-Αλληλεγγύη»
Πτολεμαίων 29Α, 54630 Θεσσαλονίκη, τηλ. / Fax 2313 319770
e-mail: ecology-trem@nath.gr                          www.eco-solidarity.gr
Θεσσαλονίκη 1 0. 5 0.201 6  

Καταστρέφεται ο υγρότοπος της Επανομής

Προανάκρουσμα «ανάπτυξης» από το ΤΑΙΠΕΔ?

Ερώτηση για τις παράνομες αμμοληψίες και την εκχέρσωση έκτασης που έχουν γίνει στον Ποταμό Επανομής , μέσα στην προστατευόμενη περιοχή του δικτύου Natura 2000, από μηχανήματα και οχήματα του Δήμου Θερμαϊκού, κατέθεσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της «Οικολογίας -Αλληλεγγύης» Μιχάλης Τρεμόπουλος, ζητώντας από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Θ . Παππά, συγκεκριμένες απαντήσεις και στις καταγγελίες που διατύπωσε η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία με πρόσφατο έγγραφό της .
Επίσης, ο Μ. Τρεμόπουλος ζητά ενημέρωση για τις προθέσεις του ΤΑΙΠΕΔ, που μέσω του Προέδρου του, Στ. Πιτσιόρλα, φέρεται να θεωρεί ότι όλη την περιοχή του ακρωτηρίου της Επανομής τελεί υπό τη διαχείρισή του και αναζητά τρόπους αξιοποίησης , ενώ έχουν πραγματοποιηθεί πρόσφατα έργα στην περιοχή από την Περιφέρεια , με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.
Όπως δήλωσε ο Μ. Τρεμόπουλος: «Η συγκεκριμένη περιοχή έχει υποφέρει και στο παρελθόν από άστοχα έργα , αλλά και από πιέσεις για τουριστική αξιοποίηση. Η ιδιαίτερη περιβαλλοντική της αξία πρέπει να διαφυλαχθεί και να μην υποβαθμιστεί με απώτερο στόχο να αποδοθεί για κατασκευή τουριστικών υποδομών . Η καταστροφή και το ξεπούλημα της περιβαλλοντικής μας κληρονομιάς θα είναι ότι χειρότερο μπορούμε να αφήσουμε στις επόμενες γενιές ».  


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!