Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών δήμου Παύλου Μελά: Ανακοίνωση για τα Hot Spot

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

"Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παύλου Μελά, την Τετάρτη 25 Μαΐου. Εκτός ημερήσιας διάταξης, κάτοικοι της Ευκαρπίας, έφεραν προς συζήτηση το θέμα δημιουργίας Hot Spot στην περιοχή τους, με αφορμή και ψήφισμα του τοπικού συμβουλίου.
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η παρέμβαση του αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης Κ.Μακεδονίας, Χαράλαμπου Αηδονόπουλου, ο οποίος, αφού αναφέρθηκε με απαξιωτικά λόγια στην κυβέρνηση για το προσφυγικό (συνοθύλευμα, η κυρία με τα γεμιστά κ.τ.λ), έφτασε στο σημείο να πει ότι υπάρχει κίνδυνος με τα κουνούπια, που αν τσιμπήσουν έναν πρόσφυγα και μετά έναν κάτοικο κινδυνεύουμε με επιδημίες!
Εκτός από τις επικίνδυνες γραφικότητες του Αντιπεριφερειάρχη (που... δίδαξε πολιτικό ήθος με τις εκφράσεις του, αφού έκανε λόγο και για την άλλη Ελλάδα κάτω από το αυλάκι όπως είπε...), η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών, τόνισε τα εξής:
1. Είναι απαράδεκτη οποιαδήποτε "εξομοίωση" των περιβαλλοντικών προβλημάτων (ΣΜΑ Ευκαρπίας, ΤΙΤΑΝ) με την φιλοξενία των προσφύγων. Μιλάμε για ανθρώπους και όχι για αντικείμενα. Ούτε κάτι τέτοιο συνιστά υποβάθμιση της περιοχής. Αντιθέτως, αυτό που οφείλει να φροντίσει η τοπική κοινωνία, είναι να διασφαλιστούν οι συνθήκες υγιεινής για τους πρόσφυγες. Οι άνθρωποι βρίσκονται στην χώρα και για όσο βρίσκονται στην Ελλάδα, κάπου πρέπει να εγκατασταθούν.
2. Ο Δήμαρχος, Δημήτρης Δεμουρτζίδης ανέφερε την συνάντηση του με τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα και τον σχεδιασμό να δημιουργηθούν στην κεντρική και Νότια Ελλάδα πιο άρτια και σύγχρονα Hot Spot για να υπάρχει μία ισόρροπη κατανομή τους στην επικράτεια. Και γενικότερα η στάση του Δημάρχου ήταν προς την σωστή κατεύθυνση με γνώμονα την κοινή λογική, την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη.
3. Προσφυγικοί τόποι όπως η Ευκαρπία, θα έπρεπε να πρωτοστατούν στην βοήθεια προς τους πρόσφυγες, από σεβασμό στην μνήμη των προγόνων μας και τα όσα τράβηξαν στις αρχές του προηγούμενου αιώνα"
.

Τάσος Σταμπουλής, Επικεφαλής «Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών» Δήμου Παύλου Μελά


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!