Σταματά τα δρομολόγια προς Βενεζουέλα η Lufthansa

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία, Lufthansa, ανακοίνωσε πως ακυρώνει όλες τις πτήσεις της προς την Βενεζουέλα από τις 18 Ιουνίου και έπειτα λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η χώρα.

Η εταιρεία τόνισε ακόμα ότι οι χρηματοπιστωτικοί περιορισμοί που ισχύουν στη Βενεζουέλα κάνουν αδύνατο για την ίδια να μετατρέψει τα έσοδά της σε δολάρια και να τα στείλει στο εξωτερικό.

Η οικονομία της Βενεζουέλας έχει χτυπηθεί βαριά από την πτώση της τιμής του πετρελαίου, της κύριας δηλαδή πηγή εσόδων της χώρας. Η Βενεζουέλα έχει υψηλό πληθωρισμό και σοβαρές ελλείψεις βασικών αγαθών.

Στη δήλωση της Lufthansa, αναφέρεται χαρακτηριστικά: “Είμαστε αναγκασμένοι να ακυρώσουμε τη σύνδεση Καράκας και Φρανκφούρτης από τις 18 Ιουνίου”.

Η ζήτηση άλλωστε για διεθνείς πτήσεις προς τη Βενεζουέλα έχει μειωθεί από το 2015 και το πρώτο τρίμηνο του 2016. Παρόλα αυτά, η εταιρεία εύχεται να προχωρήσει στην επανασύνδεση στο άμεσο μέλλον.


Πηγή: www.newsit.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!