Πρόσφυγες ξενάγησε στην Ακρόπολη ο Αριστείδης Μπαλτάς (photos)

Πρόσφυγες υποδέχθηκε στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, το πρωί της Δευτέρας (09/05), ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς.

Συμβαίνει μόνο μερικές φορές κάθε αιώνα. Ο μικρότερος πλανήτης στο ηλιακό μας σύστημα περνά μεταξύ της Γης και του Ήλιου,…
Δεκάδες φοιτητές από το Κρατικό Πανεπιστήμιο Τομσκ στη Ρωσία, γιόρτασαν την «Ημέρα του Ραδιοφώνου» πετώντας από το παράθυρο του 9ου…
Από πέντε ώρες, σε λίγα λεπτά...
Εβδομήντα ένα μαχητικά αεροσκάφη και 200 στρατιωτικές μονάδες παρελαύνουν Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα για τον εορτασμό της 71ης επετείου από…
Μπορεί το σεξ σε γενικές γραμμές να μην υπακούει σε κανόνες και στερεότυπα, φαίνεται όμως ότι τα γούστα των γυναικών…
Mηχανισμός θα επιτρέπει στους χρήστες να εξαφανίζουν τα μηνύματα που έστειλαν, μετά από μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
Κατά καιρούς έχει διατυπωθεί η άποψη πως αν ένα μωρό είναι να γεννηθεί πρόωρο είναι καλύτερο να γεννηθεί στον 7ο…
Νέες δηλώσεις κατά του Γιώργου Λιάγκα έκανε ο Στέλιος Ρόκκος.

Φωτογραφίες: Λευτέρης Παρτσάλης

Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, ο υπουργός υποδέχθηκε ομάδα προσφύγων, η οποία αποτελούνταν κυρίως από οικογένειες που φιλοξενούνται στους χώρους του Ελαιώνα και του Σχιστού, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Σκοπός της επίσκεψης των προσφύγων ήταν η διεθνής ευαισθητοποίηση σχετικά με το ζήτημα του προσφυγικού. 

«Θέλουμε η Ευρώπη να ξαναβρεί τις συγκριτικές αξίες της δημοκρατίας, της ανοχής, της αναγνώρισης του άλλου χωρίς διακρίσεις φυλής, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού» ανέφερε ο κ. Μπαλτάς υποδεχόμενος περίπου εκατό πρόσφυγες.

Ο κ. Μπαλτάς χαρακτήρισε τη σημερινή επίσκεψη των προσφύγων ξεχωριστή καθώς οι Έλληνες «θέλουμε να δείξουμε ότι η φιλοξενία ανάμεσα σε λαούς δεν είναι μόνο υλική αλλά και ηθική, ιστορική».

Επίσης, συνέδεσε ιδιαίτερα τη Συρία και την καταστροφή της Παλμύρας με την επακόλουθη αρχαιοκαπηλεία, για να τονίσει τη σημασία της ακεραιότητα των μνημείων: «Ούτε ο Παρθενώνας είναι ακέραιο μνημείο από αυτή την άποψη», υπογραμμίζοντας την παγκόσμια κινητοποίηση για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.

Μετά την επίσκεψή τους, οι πρόσφυγες ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και του πολιτιστικού οργανισμού Flux Laboratory.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery του Newsbomb


Πηγή: www.newsbomb.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!