Πορτογαλία: Κατέστρεψε άγαλμα προσπαθώντας να βγάλει selfie

Η καταστροφή ενός αγάλματος 126 ετών, με τη μορφή ενός βασιλιά της Πορτογαλίας του 16ου αιώνα, ήταν το αποτέλεσμα της απόπειρας ενός νεαρού άνδρα να βγάλει μια... εντυπωσιακή selfie.

Ο άνδρας, η ταυτότητα του οποίου δεν έγινε γνωστή, γκρέμισε κατά λάθος το άγαλμα του βασιλιά Σεμπαστιάο, καθώς σκαρφάλωσε στη βάση του, έξω από τον περίτεχνο σιδηροδρομικό σταθμό Ρόσιο στην κεντρική Λισαβόνα, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Αφού είδε το άγαλμα να πέφτει στο έδαφος και να γίνεται κομμάτια, ο άνδρας επιχείρησε να διαφύγει, αλλά η αστυνομία τον συνέλαβε.

Το μικρού μεγέθους άγαλμα του βασιλιά στεκόταν στην εσοχή μεταξύ του πεταλόσχημου θόλου στην είσοδο του σταθμού.

Περατωμένος το 1890, ο σταθμός αποτελεί προστατευόμενο μνημείο, σύμφωνα με το Reuters.

Ο βασιλιάς Σεμπαστιάο, ο οποίος κυβέρνησε μεταξύ του 1557 και 1578, πέθανε σε μάχη κατά τη διάρκεια σταυροφορίας που ο ίδιος εξαπέλυσε στο Μαρόκο.

Το πτώμα του δεν αναγνωρίστηκε ποτέ, πυροδοτώντας έναν μύθο ότι ο βασιλιάς θα επιστρέψει μια μέρα για να διεκδικήσει τον θρόνο του.

 

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!