Ωραιόκαστρο: Προβληματισμός απο την δήλωση του δημάρχου κ Αστ. Γαβότση. Τι δήλωσαν οι κάτοικοι που μένουν στο Δερβένι [φώτο] [video]


ρεπορτάζ avatonpress.gr
Την ανησυχία τους  και τον προβληματισμό τους εκφράζουν κάτοικοι που ζούν μόνιμα στο Δερβένι ή έχουν την επιχειρησή τους εκεί. Μέχρι σήμερα τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν ήταν αρκετά αφού το νερό τους προέρχεται απο δική τους γεώτρηση, η αποκομιδή των σκουπιδιών γίνεται στην καλύτερη των περιπτώσεων μια φορά την εβδομάδα και άλλες φορές η καθυστέρηση είναι μεγαλύτερη, παρ' όλα αυτά όπως τονίζουν πληρώνουν κανονικά τους δημοτικούς φόρους.
Ο προβληματισμός και η ανησυχία προέκυψε απο την χθεσινή δήλωση του δημάρχου Ωραιοκάστρου κ Αστέριου Γαβότση, ότι  "...δεν συμμετέχω ούτε στην καθαριότητα ούτε στην ασφάλεια του κέντρου μετεγκαστάσης .." μια και η λειτουργία του hot spot στο Δερβένι χωρίς την συμβολή του δήμου σε ζητήματα  αποκομιδής των σκουπιδιών ή/ και άλλων  θεμάτων υγιεινής θα διογκώσει το πρόβλημα.
Οι κάτοικοι της περιοχής και οι επαγγελματίες τονίζουν, οτι  θα πρέπει να συνδράμει και να βοηθήσει ο δήμος ΑΜΕΣΑ, ώστε το κέντρο μετεγκατάστασης να λειτουργήσει κάτω απο φυσιολογικές συνθήκες, γιατί μόνο τότε δεν θα υπάρχουν προβλήματα και στην γύρω περιοχή.
Δείτε την δήλωση κατοίκου στο βίντεο παρακάτω.
Αναρωτιόντουσαν ακόμη πως είναι δυνατόν να γίνονται τέτοιες δηλώσεις που θα οξύνουν την κατάσταση;
Τέλος, όταν σήμερα απευθύνθηκαν στις υπηρεσίες του δήμου για τα ζητήματα αυτά, δεν τους έδωσαν κάποια συγκεκριμένη απάντηση.
Η κατάσταση στο κέντρο μετεγκατάστασης είναι τραγική. Οι άνθρωποι είναι σε σκηνές κάτω απο τις λαμαρίνες. Δεν υπάρχει νερό πόσιμο, ούτε ντουζιέρες, οι τουαλέτες ελάχιστες, ζητήματα που εγκυμονούν κινδύνους....

Πάντως μια τελείως διαφορετική θέση πήρε ο δήμαρχος Παύλου Μελά κ Δημήτριος Δεμουρτζίδης στο δημοτικό συμβούλιο, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, όταν συζητώντας για την δημιουργία hot spοτ στην Ευκαρπία, είπε ότι είναι απαράδεκτο να μην ενημερώνεται η τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά απο την στιγμή που θα έρθουν στο κέντρο μετεγκατάστασης ο δήμος Παύλου Μελά θα τους παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια.







 

Δείτε φωτορεπορτάζ απο το Hot Spot στο Δερβένι, κάνοντας διπλό κλικ στην παρακάτω φώτο...
Hot spot Δερβένι


Δείτε την δήλωση του δημάρχου Ωραιοκάστρου εδώ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!