Στείλε την είδηση

Συμβαίνει κάτι σημαντικό στη γειτονιά σου;
Θέλεις να σχολιάσεις κάποιο γεγονός;
Στείλε μας ένα μήνυμα avatonpress@gmail.com

Windows 10: Η Microsoft αφαιρεί το WiFi Sense feature

Όταν ανακοίνωσε η Microsoft το Windows Phone, έφερε και ένα νέο feature, το οποίο ονομάστηκε WiFi Sense. Για όσους δεν γνωρίζουν, αυτό επέτρεπε στους χρήστες να συνδεθούν σε WiFi δίκτυα με βάση crowdsourced πληροφορίες.

Επιπλέον, μπορούσαν να συνδεθούν σε δίκτυα WiFi φίλων και συγγενών, χωρίς να χρειάζεται να ζητήσουν κωδικό. Το WiFi Sense ήρθε και σε Windows 10 και ενώ φαίνεται να είναι αρκετά χρήσιμο, τελικά η Microsoft αποφασίζει να το αφαιρέσει στο νέο Windows 10 Insider Preview Build 14342.

Οι πληροφορίες έρχονται από τον Gabe Aul της Microsoft, ο οποίος μέσα από blog post αναφέρει ότι η έλλειψη ενδιαφέροντος/ζήτησης τους οδήγησε στο να λάβουν την συγκεκριμένη απόφαση.

«Αφαιρέσαμε το Wi-Fi Sense feature που σου επιτρέπει να μοιράζεσαι Wi-Fi δίκτυα με τις επαφές σου και να συνδέεσαι αυτόματα στα δίκτυα των επαφών σου. Το κόστος της αναβάθμισης του κώδικα για να συνεχίσει να υπάρχει το συγκεκριμένο feature σε συνδυασμό με την χαμηλή χρήση και ζήτηση, κάνει το Wi-Fi Sense να μην αξίζει περαιτέρω επένδυση», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν, οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους για το WiFi Sense feature, αλλά όπως και να έχει η Microsoft θα το αφαιρέσει τελικά.

Πηγή:Techblog.gr


Πηγή: www.star.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!

^ Αρχή σελίδας