Πόσοι υπάλληλοι έχουν εντοπιστεί με πλαστά πτυχία από το 2013;

Το Yπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έδωσε στη δημοσιότητα τα αριθμητικά στοιχεία για τους υπαλλήλους που έχουν εντοπιστεί με πλαστά πτυχία από το έτος 2013.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, έχουν εντοπιστεί 493 υπάλληλοι (ή το 0,08% του συνόλου) με πλαστά πτυχία, εκ των οποίων οι 48 εντοπίστηκαν το πρώτο τετράμηνο του 2016 και οι 156 το 2015.
 
Αναλυτικά:

Έτος Αριθμός υπαλλήλων
2013 46
2014 243
2015 156
2016 (1ος-4ος) 48
Σύνολο 493


• Οι δημόσιοι υπάλληλοι, ο διορισμός των οποίων ανακλήθηκε λόγω πλαστών πιστοποιητικών ή δικαιολογητικών, από το 2013 μέχρι και το πρώτο τετράμηνο του 2016, ανέρχονται στους τετρακόσιους ενενήντα τρεις (493), ήτοι 0,08%.
• Το Yπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στο πλαίσιο της αρχής της νομιμότητας, έθεσε οριστικά εκτός του Μητρώου του Δημοσίου τα συγκεκριμένα άτομα.
• Η επικαιροποίηση των προσωπικών μητρώων των υπαλλήλων και ο έλεγχος γνησιότητας πτυχίων, πιστοποιητικών και λοιπών στοιχείων που περιλαμβάνονται σε αυτά είναι διαρκής, από τις αρμόδιες υπηρεσίες προσωπικού των φορέων και υπηρεσιών του Δημοσίου.
• Για τον σκοπό αυτόν, άλλωστε, σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους, έχει αναπτυχθεί ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική εφαρμογή στο Σ.Ε.Ε.Δ.Δ., στην οποία οι φορείς καταχωρίζουν τις ενέργειες και τα αποτελέσματα του εν θέματι ελέγχου.
• Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι αρμόδια Υπηρεσία για την ανάδειξη των αποτελεσμάτων από τη διεξαγωγή του ελέγχου γνησιότητας δικαιολογητικών, όσον αφορά σε πλαστά ή παραποιημένα δικαιολογητικά που εντοπίστηκαν κατά τον αυτεπάγγελτο έλεγχο των αρμοδίων Υπηρεσιών στα προσωπικά μητρώα δημοσίων υπαλλήλων, είναι το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και οι αρμόδιες διευθύνσεις προσωπικού, στις οποίες ανήκουν οργανικά οι υπάλληλοι σχετικά με την πειθαρχική παραπομπή ή την ποινική δίωξή τους.

«Με αφορμή και τον θόρυβο των τελευταίων ημερών από μερίδα του Τύπου και πολιτικά πρόσωπα επισημαίνεται το γεγονός ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι πολιτικά υπεύθυνοι για την κατάσταση που επικρατεί (και) στο Δημόσιο, κουνούν επιδεικτικά το δάκτυλό τους, απέναντι πρωτίστως στους πολίτες που εισπράττουν τις συνέπειες από την υποστελέχωσή του και δευτερευόντως προς τους ίδιους τους δημόσιους λειτουργούς, οι οποίοι στο σύνολο σχεδόν των περιπτώσεων ανταποκρίνονται επιτυχώς στα καθήκοντά τους» αναφέρει σε σχετική δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!