Φίλης: Παρά φύσιν να διδάσκονται στην Α' Γυμνασίου 3 ώρες Αρχαία και 2 ώρες Νέα Ελληνικά [βίντεο]

Μία ακόμη δήλωση του Νίκου Φίλη προκάλεσε αίσθηση, αυτή τη φορά για τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών στους μαθητές της Α' Γυμνασίου, την οποία χαρακτήρισε ως «παρά φύσιν» σε σύγκριση με τις ώρες των Νέων Ελληνικών.

Ο υπουργός Παιδείας έκανε αυτή τη δήλωση σε εκδήλωση που έγινε στην Καλλιθέα, το απόγευμα της Δευτέρας, όπου σημειώθηκαν και επεισόδια μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και εκπαιδευτικούς.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Φίλης σημείωσε ότι σήμερα τα παιδιά δεν μπορούν να μιλήσουν ελληνικά και τόνισε ότι η αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο δημοσίου διαλόγου.

«Βοηθούν τα αρχαία τα παιδιά να μάθουν τη γλώσσα; Δεν ξέρω, παρότι είμαι αρχαιολάτρης. Πιστεύει κανείς ότι στην Α’ Γυμνασίου που το παιδί σήμερα τρώει στο κεφάλι τρεις ώρες Αρχαία από πρωτότυπο και δυο ώρες Νέα Ελληνικά είναι παιδαγωγικά σωστό; Προφανώς είναι παρά φύσιν αυτό που συμβαίνει σήμερα, τρεις ώρες Αρχαία και δυο Νέα Ελληνικά στην Α’ Γυμνασίου. Αρα θα πρέπει να ξανασκεφτούμε», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Φίλης.
 

 

«Η ώρα του παιδιού τα θρησκευτικά»

Ο υπουργός Παιδείας μίλησε και για τη διδασκαλία των θρησκευτικών. Κάνοντας αναφορά στα «μουσουλμανάκια», που δεν παρακολουθούν το μάθημα, συνέχισε: «Θέλουμε αυτό το μάθημα που θα φτιάξουμε να κερδίσει και αυτά τα παιδάκια. Να ακούνε κάτι για τη δική τους θρησκεία και τον δικό τους πολιτισμό και τα δικά μας παιδάκια να ακούνε για τον πολιτισμό αυτών των παιδιών. Στο κάτω κάτω ο Χριστιανισμός δεν είναι ελληνικός χριστιανισμός. Η εθνικιστική προσέγγιση της θρησκείας είναι αίρεση. Δεν υπάρχει ελληνορθοδοξία, υπάρχει ορθοδοξία», ανέφερε.

Παράλληλα όμως τόνισε ότι ουσιαστικά δεν διδάσκονται σήμερα θρησκευτικά στα σχολεία. «Η ώρα του παιδιού είναι, αυτή είναι η πραγματικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά για το εν λόγω μάθημα.
 

 

Αλλαγή βιβλίων μέσα στη χρονιά

Μεταξύ των ερωτήσεων που απάντησε ο κ. Φίλης ήταν και μία για τα σχολικά βιβλία, με τον υπουργό Παιδείας να παραδέχεται ότι δεν είναι χρήσιμα όλα όσα δίνονται στους μαθητές.

«Το βιβλίο της Γυμναστικής έχετε ακούσει; Δυστυχώς δεν μπόρεσα ως υπουργός να παρέμβω στο θέμα αυτό. Από του χρόνου θα είναι δραστικός ο περιορισμός και στο εύρος των βιβλίων που θα μοιράζονται στους μαθητές. Ελπίζω και μέσα στη σχολική χρονιά να αλλάξουμε μερικά που κατά γενική ομολογία κι εκτίμηση των εκπαιδευτικών αλλά και του ΙΕΠ δεν διδάσκονται», συνέχισε ο κ. Φίλης.

Τέλος, ανέφερε ότι από σήμερα ξεκινά η διαδικασία επιστροφής κάποιων βιβλίων, για την ανακύκλωση, με τα χρήματα από αυτή την κίνηση να μένουν στα σχολεία.

 

 

Πηγή βίντεο: esos


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!