Ιαπωνία: Αφαντο το 7χρονο αγοράκι που εγκαταλείφθηκε από τους γονείς του στο δάσος

Στρατιώτες κλήθηκαν σήμερα για να ενισχύσουν τις ομάδες που ερευνούν μια εκτεταμένη ζώνη του ορεινού νησιού Χοκάιντο (βόρεια Ιαπωνία) όπου διασώστες αναζητούν ένα επτάχρονο αγόρι που έχει εξαφανισθεί εδώ και έξι ημέρες.

Περίπου 70 στρατιώτες του ιαπωνικού στρατού ενώθηκαν με τους 120 πυροσβέστες, αστυνομικούς και εθελοντές οι οποίοι έχουν κινητοποιηθεί για να βρουν τον Γιαμάτο Τανούκα, που οι γονείς του είπαν ότι εγκατέλειψαν το Σάββατο στην άκρη του δρόμου για να τον τιμωρήσουν.

Υποστήριξαν ότι τον υποχρέωσαν να κατέβει από το αυτοκίνητό τους σ' έναν ορεινό δρόμο, αγανακτισμένοι από την κακή συμπεριφορά του. Επέστρεψαν γρήγορα στο σημείο που τον είχαν αφήσει, αλλά το παιδί δεν ήταν εκεί.

Εξοπλισμένοι με τεχνολογία GPS και φορώντας στολές καμουφλάζ, οι στρατιώτες ερευνούν τα πυκνά δάση στους πρόποδες του όρους Κομαγκαντάκε, ύψους 1.131 μέτρων, σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού.

Οι διασώστες δεν έχουν βρει μέχρι στιγμής κανένα ίχνος του παιδιού, ενώ η περιοχή φημίζεται για την παρουσία άγριων αρκούδων.

"Οι δυνάμεις έχουν χωριστεί σε τέσσερις ομάδες και σχηματίζουν πυκνές γραμμές ώστε να μην τους ξεφύγει τίποτα στη διάρκεια των ερευνών", δήλωσε ο Μανάμπου Τακεχάρα, εκπρόσωπος της στρατιωτικής μονάδας που έχει κινητοποιηθεί, προσθέτοντας πάντως ότι είναι επιφυλακτικός.

"Η περιοχή καλύπτεται από πυκνό δάσος και η πρόσβαση είναι δύσκολη", εξήγησε. "Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πως ένα παιδί θα μπορούσε να περιπλανηθεί εκεί".

Οι επιχειρήσεις επικεντρώνονται σήμερα σε μια ζώνη κατά μήκος του δρόμου όπου εξαφανίσθηκε ο Γιαμάτο. "Έχουμε ήδη ερευνήσει αυτό το μέρος, αλλά το εξετάζουμε και πάλι", πρόσθεσε ο στρατιωτικός.


Πηγή: www.imerisia.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!