Κόκκινα δάνεια: Τα ξεπούλησαν όλα – Στο σφυρί τα σπίτια των Ελλήνων

Ούτε δείγμα δεν έχει μείνει από τις κόκκινες γραμμές που διακήρυττε η κυβέρνηση έως πρόσφατα.

Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της και χιλιάδες κατοικίες εκκενώθηκαν σε περιφέρειες της κεντρικής Γαλλίας κατά μήκος του Λίγηρα και…
Τι την ήθελε την επίκαιρη ερώτηση ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης στη Βουλή; Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ…
Τα μάτια των τηλεθεατών (γένους αρσενικού), όπως ακριβώς και το πληθωρικό της στήθος, «πέταξε» έξω παίκτρια ριάλιτι στο Περού, κατά…
Τα σκήπτρα του απόλυτου προορισμού για την αναζήτηση της ηδονής χωρίς τον παραμικρό ηθικό φραγμό εξακολουθεί να κρατά, με διαφορά…
Μετά από αυτό που θα διαβάσετε, δεν πρόκειται να πετάξετε ποτέ ξανά τα χρησιμοποιημένα σακουλάκια τσαγιού!
Στο νοσοκομείο για εξετάσεις του νεογέννητου γιου τους βρέθηκαν ο Σάκης Ρουβάς και η Κάτια Ζυγούλη.
Για τις δύσκολες στιγμές που έζησε όταν ήρθε αντιμέτωπη με τον καρκίνο μίλησε η Μάντα Παπαδάκου.
Η Λάουρα Δημητρίου με το πλούσιο μπούστο της, τρελαίνει κόσμο στη Μύκονο.

Αφού αποδόμησε τα ασφαλιστικά δικαιώματα των πολιτών, φόρτωσε αβάσταχτα φορολογικά βάρη και αύξησε το ΦΠΑ, τώρα πια ξεπουλάει και τα κόκκινα δάνεια.

Μάλιστα, ενώ έως και χθες μιλούσε για «τεχνικές διορθώσεις» που θα γινόταν στα δάνεια με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, σήμερα Πέμπτη 2 Ιουνίου αποκαλύφθηκε ότι στην σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, ανοίγει ο δρόμος για την πώληση σε funds και αυτών, τα οποία είναι ύψους 13,7 δισ.

Τα δάνεια αυτά, έχουν δοθεί σε ιδιώτες αλλά και σε νομικά πρόσωπα και ΔΕΚΟ, και είχαν εξαιρεθεί από την πώληση σε distress funds.

 Η τροπολογία ορίζει με σαφήνεια ότι καταργείται η διάταξη που προβλέπει την εξαίρεση όλων των δανείων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου από την ανάθεση της διαχείρισης, πώληση και μεταβίβαση.

Με τη νέα τροπολογία γίνεται και ένα βήμα πιο πέρα για την απελευθέρωση της πώλησης των δανείων που δεν επιτρεπόταν να πουληθούν έως τις 31/12/2017. Αυτά είναι τα «κόκκινα δάνεια» τα οποία είναι συνδεδεμένα με την πρώτη κατοικία αξίας μέχρι 140.000 ευρώ. Με την τροπολογία θα επιτρέπεται πλέον η ανάθεση της διαχείρισής τους.

Όπως ορίζεται, με …θολό μάλλον τρόπο, συνεχίζεται υα συνεχιστεί η αναστολή δυνατότητας πώλησης και μεταβίβασης αυτών των δανείων αλλά «θα επιτρέπεται η ανάθεση της διαχείρισης αυτών».

Επίσης καταργείται η υποχρέωση της υποβολής των εξαμηνιαίων οικονομικών καταστάσεων και του ετήσιου ισολογισμού και απολογισμού του ΤΑΙΠΕΔ από τον υπουργό Οικονομικών στη Βουλής.


Πηγή: www.newsbomb.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!