Συνάντηση Δημάρχου Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα στο Δημαρχείο Παύλου Μελά


-        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –
Συνάντηση Δημάρχου Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη με τον  Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής  Γιάννη Μουζάλα στο Δημαρχείο Παύλου Μελά


Τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα  συνάντησε ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης την Κυριακή 29 Μαϊου, στο Δημαρχείο Παύλου Μελά.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι τελευταίες εξελίξεις με την εγκατάσταση των προσφύγων  σε κέντρα φιλοξενίας της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, ένα εκ των οποίων σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στα όρια της Ευκαρπίας του Δήμου Παύλου Μελά, που ετοιμάζεται για τον ίδιο σκοπό.
Ο Δήμαρχος διαμαρτυρήθηκε για τη μη έγκαιρη ενημέρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σχετικά με τις προθέσεις της κεντρικής κυβέρνησης στο θέμα της φιλοξενίας προσφύγων μεταναστών.
Τόνισε την ανάγκη για ισομερή και γεωγραφικά ορθολογική κατανομή των προσφύγων μεταναστών σε όλους τους Δήμους της Επικράτειας, έτσι όπως το έχει ζητήσει επανειλημμένως από την Κυβέρνηση και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ανέφερε ότι για όσο διαρκεί η προσωρινή διαμονή των προσφύγων στη χώρα, πρέπει να εξασφαλιστούν ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Γιάννης Μουζάλας ανέφερε ότι είναι μεγάλη ανάγκη να υπάρξουν σταθεροί δίαυλοι επικοινωνίας για αποτελεσματικότερη συνεννόηση και συνεργασία μεταξύ κυβέρνησης και τοπικής αυτοδιοίκησης έτσι ώστε να λυθεί το πρόβλημα έλλειψης χώρων για τη φιλοξενία των προσφύγων και τόνισε ότι οι ανησυχίες των πολιτών για μόνιμους καταυλισμούς δεν έχουν βάση. Στόχος της κυβέρνησης είναι να μην διαταραχθούν οι κοινωνικές ισορροπίες, αλλά με αίσθημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που έχουν την ανάγκη όλων, να προχωρήσουν το κράτος και οι τοπικές κοινωνίες στην υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.
Τέλος, ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης έθεσε ως προτεραιότητα στον Υπουργό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και ασφάλειας. 





Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!