Στο ΕΔΑΔ κατά της Ελλάδας προσέφυγε γκέι Σύρος που δεν πήρε άσυλο

Σύμφωνα με όσα δήλωσε την Παρασκευή εκπρόσωπος της γερμανικής ομάδας Pro Asyl, που παρέχει στήριξη σε πρόσφυγες, ο Σύρος, που είναι πρώην εργαζόμενος στη βιομηχανία πετρελαίου, έχει απειληθεί με θάνατο από το Ισλαμικό Κράτος αν δεν επιστρέψει στη χώρα και εργαστεί για την οργάνωση στις επιχειρήσεις πετρελαίου σε εδάφη που ελέγχει.

Ο συγκεκριμένος Σύρος ήταν ένας από δύο αιτούντες άσυλο που απορρίφθηκαν από την αρμόδια ελληνική υπηρεσία σε σύνολο 30 αιτούντων, δήλωσε στο Reuters Έλληνας αξιωματούχος.

Η απόφαση είναι "ακατανόητη", κυρίως λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού του Σύρου, δήλωσε εκπρόσωπος της Pro Asyl, που παρέχει υποστήριξη στους πρόσφυγες.

"Έχουμε υποβάλει αίτηση για λήψη προσωρινών μέτρων...επειδή ο άνθρωπος είναι σε άμεσο κίνδυνο εάν επιστρέψει στην Τουρκία", πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι ο Σύρος κατέφυγε πρώτα στην Τουρκία και τον Μάρτιο ήρθε στην Ελλάδα.

Τρεις δικηγόροι από την Pro Asyl μαζί με έναν δικηγόρο στη Λέσβο και το Ελληνικό Συμβούλιο Προσφύγων αποφάσισαν από κοινού να κινηθούν για τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων στο ΕΔΑΔ, προκειμένου να σταματήσει η απέλασή του.

Σε δήλωση της Pro Asyl αναφέρεται ότι ο Σύρος είναι θύμα διάκρισης στην Τουρκία, η οποία χαρακτηρίζεται ως "μία από τις χώρες εντός και εκτός Ευρώπης, όπου οι ομοφυλόφιλοι αντιμετωπίζουν τα περισσότερα προβλήματα και κινδύνους".

Αυτή θα είναι η πρώτη υπόθεση η οποία θα απασχολήσει το ΕΔΑΔ και θα τεθεί υπό αμφισβήτηση η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα μπορεί να στέλνει πίσω στην Τουρκία πρόσφυγες, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ο συγκεκριμένος Σύρος κρατείται από την αστυνομία της Λέσβου μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της απέλασης.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!