Κλείνει η αξιολόγηση, παραμένουν ανοιχτά τα «κόκκινα» δάνεια -Ερχεται βροχή τροπολογιών

Συμφώνησε με τους θεσμούς η κυβέρνηση στα θέματα που παρέμεναν ανοιχτά για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Αυτό συνέβη ύστερα από μαραθώνιες διαβουλεύσεις που ολοκληρώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες και αναμένεται εντός των ημερών η εκταμίευση της υποδόσης των 7,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, επήλθε συμφωνία στο θέμα του ΕΚΑΣ, ώστε να μην υποχρεωθούν οι δικαιούχοι να το επιστρέψουν αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 2016. Επίσης, έγιναν δεκτές οι ελληνικές προτάσεις για τον ΑΔΜΗΕ και τις μεταβατικές διατάξεις για το νέο ασφαλιστικό. Οι σχετικές τροπολογίες θα πάνε αύριο προς ψήφιση στη Βουλή.

Το μόνο θέμα που παραμένει ανοιχτό είναι τα «κόκκινα» δάνεια, για τα οποία συνεχίζεται η διαπραγμάτευση σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Το επόμενο βήμα είναι μία βροχή τροπολογιών που θα πάνε στη Βουλή προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των δανειστών και να κλείσουν έτσι οι εκκρεμότητες στα προαπαιτούμενα. Στη συνέχεια θα ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και θα ανοίξει ο δρόμος για να εκταμιευθεί η υποδόση.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!