Σε απεργιακό «κλοιό» η χώρα

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται η χώρα, καθώς οι δικηγόροι και λιμενικοί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ και οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες ξεκινούν στάσεις εργασίας για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από την ερχόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι στις δημόσιες δομές υγείας αλλά και στον ΟΣΕ.

Τη συνέχιση των 48ωρων κυλιόμενων απεργιών τους και τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου, καθώς και την αποχή από την εργασία του Σαββατοκύριακου, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ, που ζητούν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στο λιμάνι, τη θέσπιση των εργασιακών τους σχέσεων στη βάση της ΣΣΕ και του Γενικού Κανονισμού Εργασίας, καθώς και την ύπαρξη και λειτουργία διαδικασίας συλλογικής διαπραγμάτευσης. Την ίδια στιγμή και οι δικηγόροι προσανατολίζονται σε παράταση της απεργίας μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Κινητοποιήσεις εξήγγειλαν και οι εργαζόμενοι των «Σταθερών Συγκοινωνιών» με προειδοποιητικές στάσεις εργασίας από την ερχόμενη εβδομάδα σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό, αντιδρώντας στην ένταξη των αστικών συγκοινωνιών στο υπερ-Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και στην καθυστέρηση της υπογραφής νέας ΣΣΕ.

Οι στάσεις εργασίας που έχουν εξαγγείλει τα σωματεία εργαζομένων στην ΣΤΑΣΥ έχουν, ως εξής:

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016: Στάση από έναρξη έως τις 10.00.

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 12.00 έως 16.00.

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 22.00 έως λήξη βάρδιας.

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από έναρξη έως 10.00.

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016: Στάση από 21.00 έως λήξη βάρδιας

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 12.00 έως 17.00.

• Την Τετάρτη 8 Ιουνίου προχωρεί σε πανυγειονομική απεργία και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας στις 11 π.μ..

• Σε 24ωρη απεργία στις 8 Ιουνίου, την ημέρα που ενδέχεται να βρίσκονται στην Ελλάδα οι εκπρόσωποι των Ιταλικών Σιδηροδρόμων, που έχουν καταθέσει μη δεσμευτική προσφορά για ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προχωρούν και οι μηχανοδηγοί των τρένων.


Πηγή: www.imerisia.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!