Forbes: Ισχυρότερη γυναίκα και το 2016 η Άνγκελα Μέρκελ

Ομαδική εισβολή έκαναν οι Κινέζες στην εφετινή λίστα με τις 100 πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου που καταγράφει το αμερικανικό περιοδικό Forbes. Για πρώτη φορά στην κατάταξη μετρά κανείς 9 γυναίκες από την Κίνα, γεγονός ιδιαίτερα θετικό για την κινεζική κοινωνία, στην οποία τη θέση της γυναίκας δεν χαρακτηρίζουν οι αρχές της ισότητας και των ίσων ευκαιριών με τους άντρες.

Κατά τα άλλα, η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ διατηρεί την πρώτη θέση της λίστας και την ακολουθούν η αμερικανίδα προεδρική υποψήφια Χίλαρι Κλίντον και η επίσης αμερικανίδα πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) Τζάνετ Γέλεν. Εξυπακούεται ότι αν εκλεγεί εφέτος η Κλίντον, το 2017 θα εκθρονίσει τη Μέρκελ έπειτα από έξι συναπτά έτη στην κορυφή της λίστας.

Οι Αμερικανίδες κυριαρχούν στη λίστα με 51 ονόματα στη λίστα και ακολουθούνται από τις Κινέζες. Τις υπόλοιπες 40 θέσεις τις μοιράζονται γυναίκες από 27 διαφορετικές χώρες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της πολιτικής, των επιχειρήσεων, της επιστήμης και της τεχνολογίας ή έχουν μεγάλη κοινωνική προσφορά.  

Ως ισχυρότερες γυναίκες από την Κίνα προβάλλουν η Λούσι Πενγκ, υψηλόβαθμο στέλεχος της γιγαντιαίας εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, και η Μάργκαρετ Τσαν, γενική διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Στην κατάταξη βρίσκονται επίσης η διευθύνουσα σύμβουλος της εδρεύουσας στο Χονγκ Κονγκ εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Kingston Securities Πολυάννα Τσου και Πενγκ Λιγουάν, σύζυγος του κινέζου προέδρου Ξι Τζινπίνγκ.
Σύμφωνα με το Forbes, οι 100 ισχυρότερες γυναίκες στον πλανήτη έχουν ετήσιες αποδοχές που φθάνουν το 1 τρισ. δολάρια και επηρεάζουν περισσότερα από 3,6 δισ. ανθρώπους στον πλανήτη (συμπεριλαμβανομένων των συζύγων τους προφανώς).

Εξ αυτών 32 είναι διευθύνουσες σύμβουλοι ή πρόεδροι επιχειρήσεων, 12 πολιτικοί ηγέτες, ενώ 11 είναι απλώς δισεκατομμυριούχοι. Η μέση ηλικία τους είναι 57 έτη με τη διευθύνουσα σύμβουλο της Yahoo Μαρίσα Μάιερ να εμφανίζεται ως η νεότερη (41 ετών) και τη βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ Β' να είναι η γηραιότερη (90 ετών).
Η πιο διάσημη γυναίκα που απουσιάζει εφέτος από τη λίστα του Forbes είναι η Ντίλμα Ρουσέφ, η πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας που αναγκάστηκε σε παραίτηση το Μάιο λόγω φορολογικών σκανδάλων που η ίδια, πάντως, αρνείται.


Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!