Λέσβος: Κάηκε και εκκενώθηκε το hot spot μεταναστών στη Μόρια

Κατά τις βραδινές ώρες ξέσπασε μεγάλη φωτιά, όπως μετέδωσε αρχικά ο δημοσιογράφος της βρετανικής εφημερίδας, "Independent", Γουίλ Χόρνερ που βρισκόταν στο σημείο.

Με tweets του δημοσίευσε και εικόνες από το κέντρο κράτησης:

Video sent just now from #moria #Lesvos #refugees #refugeesgr pic.twitter.com/ZZwHPvL8Vu

#Moria #refugees camp right now, serious violence, fire crews battling blazes, ambulances arriving @PatrickKingsley pic.twitter.com/I01VLZFUcF

Video sent just now from #moria #Lesvos fire crews fighting large blazes #refugees #refugeesgr pic.twitter.com/xc5GNNZVi2

Πληροφορίες από το ΕΚΑΒ έκαναν λόγο για 15 τραυματίες. Υλικές ζημιές σημειώθηκαν στο δυτικό μέρος του κέντρου, όπου βρίσκονται μετανάστες από το Πακιστάν και το Νεπάλ. Σύμφωνα με μαρτυρίες προσφύγων και μεταναστών, όλα ξεκίνησαν από καυγά Αφγανών με Πακιστανούς.

Τρεις από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ οι υπόλοιποι δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες από ανθρώπους των ΜΚΟ που βρίσκονται στο hot spot.

Στη Μόρια βρέθηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ και άνδρες της πυροσβεστικής οι οποίοι παραμένουν στο σημείο. Στο εν λόγω hot spot κρατούνται άνθρωποι που μπήκαν στην Ελλάδα μετά τις 20 Μαρτίου και με την εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας, αναμένουν τα αποτελέσματα των αιτημάτων που έχουν υποβάλλει για χορήγηση ασύλου. Η διαδικασία εξέτασης πολλές φορές καθυστερεί με αποτέλεσμα συχνά να δημιουργούνται προβλήματα.

Στο νησί παραμένουν περίπου 4.000 άνθρωποι, οι περισσότεροι εκ των οποίων βρίσκονται στη Λέσβο για πάνω από δύο μήνες. Συμπλοκές μεταναστών διαφορετικών εθνικοτήτων έχουν σημειωθεί στη Μόρια αρκετές φορές τις τελευταίες εβδομάδες.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!