Τσίπρας:Κωμικοτραγική η αποχώρηση της ΝΔ από την συζήτηση για offshore

Σκληρή κριτική στη ΝΔ για την αποχώρησή της από τη συζήτηση για τις offshore άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Εξελίσονται κωμικοτραγικές σκηνές στη Βουλή όπως η αποχώρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής σε μια έκτακη παρέμβαση. «Θα περίμενα να έρθει να κατακεραυνώσει την κυβέρνηση....» πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός σχολιάζοντας την αποχώρηση της ΝΔ.

Και πρόσθεσε: «Η διάταξη για το μεγάλο σκάνδαλο ήταν γνωστή σε όλους από τον Οκτώβριο. Η ΝΔ μας καλούσε για δύο 24ωρα να έρθουμε στη Βουλή και όταν ήρθαμε αυτοί το βάλανε στα πόδια... Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες δείχνουν στρατηγική αδυναμία της ΝΔ να παράξει αντίλογο να κάνει κριτική...»

«Ο πολιτικός λόγος και όλες οι πολιτικές πρωτοβουλίες της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη είναι βασισμένος στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της διαπλοκής και του κίτρινου τύπου», είπε ο πρωθυπουργός .

«Δεν θα κουραστώ να μιλώ για στρατηγικό αδιέξοδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Λένε ότι είναι μεταρρυθμιστές αλλά δεν έχουν να προτείνουν καμία μεταρρύθμιση» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Βασίζουν την πολιτική τους στον ακραίο λαικισμό... Ορισμένες φορές πάει πολύ να κατηγορεί η ΝΔ την αριστερά για παραθυράκια στις offshore. Αυτή την πρόκληση δεν θα την αφήσουμε αναπάντητη».

«Ηταν μια διάταξη που προέβλεπε με σαφήνεια σε ποιες χώρες απαγορευόταν να έχει συναλλαγή οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο... Επιλέξαμε μια μέθοδο που δεν θα άφηνε παραθυράκι. Ωστόσο σηκώθηκε μεγάλος κουρνιαχτός. Η ΝΔ συνεπικουρούμενη από γνωστά ΜΜΕ προσπάθησε να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα. Με αυτό τον τρόπο οι μόνοι που ωφελούνται είναι αυτοί που κάθονται στην άκρα Δεξιά και κατηγορούν συλλήβδην το πολιτικό σύστημα», ανέφερε. «Αυτή είναι μια απαράδεκτη τακτική» σημείωσε.

«Για να μην υπάρχει λοιπόν καμιά σκιά πάνω στο πολιτικό σύστημα και την κυβέρνηση ερχόμαστε με μια νέα ρύθμιση και λέμε ότι κανένας πολιτικός δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής όχι μόνο σε εξωχώριες εταιρείες αλλά σε καμία χώρα σε όλο τον κόσμο. Γιατί δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλη μια πληγή στο πολιτικό σύστημα».

«Φέρνουμε μια βελτιστοποίηση της προηγούμενης ρύθμισης, ίσως κάποιοι πουν ότι αυτό γίνεται με υπερβολικό τρόπο, όμως μόνο με υπερβολές μπορεί να απαντήσει κανείς στην λάσπη και την χυδαιότητα» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Και επανέρχομαι» σημείωσε ο Πρωθυπουργός. «Γιατί η ΝΔ λοιπόν αποχώρησε;». «Είτε γιατί συνειδητοποίησε ότι θα είχε τεράστιες απώλειες είτε γιατί τρέχουν να προλάβουν την προθεσμία 60 ημερών για να δηλωσουν τη συμμετοχη τους σε εξωχώριες εταιρείες» ανέφερε.

«Εμάς δεν είναι τα δικά μας στελέχη στις λίστες και στα Panamapapers, εμείς είμαστε εδώ με το μέτωπο καθαρό και δίνουμε τον αγώνα για την κάθαρση».

«Εμείς δίνουμε έναν έντιμο αγώνα» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας. «Είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε αυτόν τον έντιμο αγώνα» κατέληξε.

Επίθεση Θεοδωράκη στον Τσίπρα

Επίθεση στην κυβέρνηση για τα «μπρος-πίσω» της κυβέρνησης σχετικά με την εν λόγω διάταξη εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης λέγοντας ότι «η διάταξη είναι ή προϊόν πονηρής επεξεργασίας ή είναι προϊόν ασχετοσύνης».

Κάλεσε, δε, την κυβέρνηση είτε να επιμείνει στην αρχική διάταξη είτε να ζητήσει συγγνώμη.

Αναρωτήθηκε, δε, «και η «Αυγή» που έγραψε ότι η κυβέρνηση είναι offside όργανο της αντιπολίτευσης;».

Εμείς σας καλέσμα από την πρώτη να συγκρουστείτε με τη διαφθορά και τη διαπλοκή όμως οι αποφάσεις που φέρνετε είναι αποσπασματικές συνέχισε ο κ. Θεοδωράκης ζητώντας συγκεκριμένες ενέργειες.

Δευτερολογία Τσίπρα

«Αυτή εδώ η κυβέρνηση κι εγώ προσωπικά, δεν πρόκειται να ανεχθούμε μύγα στο σπαθί μας σε θέματα ηθικής! Σε θέματα ηθικής μύγα στο σπαθί μας! Το ηθικό πλεονέκτημα το παλιό πολιτικό σύστημα, ούτε σε 40 χρόνια δεν μπορεί να το ανακτήσει από εμάς», είπε ο πρωθυπουργός σε παρέμβασή του αμέσως μετά την ομιλία του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε συνηγορία στη ΝΔ, την παρέμβαση του επικεφαλής του κ. Θεοδωράκη και προσέθεσε ότι για άλλη μια φορά «προσήλθε ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας για να σχοινοβατήσει ανάμεσα σε έναν λόγο που φαντάζει λόγος σοβαρός, τεκμηριωμένος και ήρεμος και στον λαϊκισμό».

Αναφερόμενος στη στάση που τήρησε το Ποτάμι, ο πρωθυπουργός είπε ότι είχε ψηφίσει τη διάταξη που είχε φέρει η κυβέρνηση στο πολυνομοσχέδιο, «για να εξαπολύσει στη συνέχεια, επί τρεις ημέρες έναν ακραίο λαϊκισμό σε βάρος της κυβέρνησης, όπως και ο κ. Μητσοτάκης που σήμερα το έβαλε στα πόδια».

«Εσείς που υπερψηφίσατε ωσάν να μην συμβαίνει τίποτα, βγήκατε για να σύρετε και εσείς -να μην χάσετε- για να σύρετε το χορό του λαϊκισμού και να ισχυρίζεστε ότι η Αριστερά θέλει να ευνοήσει τις off shore», είπε ο πρωθυπουργός και επέμεινε απευθυνόμενος στον κ. Θεοδωράκη: «ήρθατε εδώ ως συνήγορος του απόντος και να πείτε τι; Ότι ήταν ορθή η αρχική διάταξη και τώρα κάνουμε υπερβολή; Τότε γιατί επί τρεις ημέρες μας καταγγείλατε; Τι ακριβώς έχετε να μας πείτε; Και έρχεστε και μας λέτε κύριε Θεοδωράκη ότι η διάταξη θα καταπέσει επειδή είναι υπερβολική. Και αναρωτιέμαι, ποιος θα προσφύγει για να καταπέσει; Κάποιος από εδώ; Αλλά ενώ μας λέτε ότι θα καταπέσει αυτή η ρύθμιση, που φέρνουμε για να αποκαταστήσουμε την τιμή και την υπόληψη του πολιτικού συστήματος, καταθέτετε και τη λαϊκίστικη πρόταση να αφαιρέσουμε και τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε να έχει λεφτά στο εξωτερικό! Αυτό δεν θα καταπέσει; Δηλαδή, μας λέτε, σε χώρα της ΕΕ να μην έχει δικαίωμα κάποιος που σπουδάζει το παιδί του στο εξωτερικό, να έχει κάποια χρήματα σε τράπεζα εκεί. Αυτό δεν θα καταπέσει, αλλά θα καταπέσει η πρόταση που φέρνουμε εμείς για να φύγει κάθε υπόνοια πάνω από το πολιτικό σύστημα».

Ανταπάντηση Στ. Θεοδωράκη

«Δύο συγκεκριμένες απαντήσεις. Θα ήθελα να είστε πιο προσεκτικός όταν μιλάνε οι αντίπαλοί σας. Εμείς δεν είπαμε να υπάρξει νομοθέτηση αλλά δέσμευση ότι οι κύριες καταθέσεις των βουλευτών δεν μπορεί να είναι στο εξωτερικό. Το Ποτάμι δεν χρειάζεται δάνεια κακής παλιάς πολιτικής. Τα δάνεια της παλιάς κακής πολιτικής τα έχει πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Έχετε στο επιτελείο σας ανθρώπους του Άκη Τσοχατζόπουλου, που έχουν διωχθεί, που έχουν κλέψει πολιτικό χρήμα» ανταπάντησε ο κ. Θεοδωράκης.

Το σχόλιο της ΝΔ

«Ο κ. Τσίπρας εκφώνησε σήμερα τον επικήδειο του δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ, που απεβίωσε με την διάταξη - πλυντήριο στην υπόθεση “offshore ΣΥΡΙΖΑ”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

«Δόλια έφεραν και συνειδητά ψήφισαν διάταξη που επέτρεπε σε Υπουργούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είτε να συμμετέχουν σε offshore εταιρείες, είτε να αθωωθούν οριστικά για τυχόν παράνομη συμμετοχή τους.

»Τώρα, κάτω από την γενική κατακραυγή, προσπαθούν να δραπετεύσουν, ψηφίζοντας σήμερα το ακραία αντίθετο από εκείνο που είχαν ψηφίσει πριν από λίγες μόνο μέρες. Ψηφίζοντας μια τροπολογία καταφανώς αντισυνταγματική και πρακτικώς ανεφάρμοστη.

«Το ερώτημα είναι ένα:
Πότε είχαν δίκιο;
Τότε ή τώρα;
Μία είναι η αλήθεια:
Πιάστηκαν με την offshore… στην πλάτη.
Είναι έκθετοι. Τους έχουν πια καταλάβει όλοι.
Η φάρσα της εξαπάτησης τελείωσε».Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!