Αλ. Τριανταφυλλίδης "Δικαίωση του αγώνα 18 μηνών για την επαναφορά των συντάξεων των ανασφάλιστων υπερήλικων (παλιννοστούντες πόντιοι, βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες)Θεσσαλονίκη, 28.7.2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ:

«ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 18 ΜΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ (ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΕΣ ΠΟΝΤΙΟΙ, ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΕΣ)».

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση(Κ.Υ.Α.) επαναχορήγησης του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης για τους ανασφάλιστους υπερήλικες, με βάση το άρθρο 93 του νέου ασφαλιστικού νόμου. Μέσα στον Αύγουστο οι δικαιούχοι θα κληθούν από τον ΟΓΑ να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, που ορίζει ο νόμος. Ως γνωστόν το συγκεκριμένο επίδομα που αφορούσε τους παλιννοστούντες Πόντιους, τους Βορειοηπειρώτες και τους Κωνσταντινουπολίτες είχε καταργηθεί με το Νόμο 4093/2012 από την Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.
Ακολουθούν οι προσωπικές παρεμβάσεις, ερωτήσεις και ομιλίες:
1) 21/5/2015-Επίκαιρη ερώτησή μου προς τον Αναπληρωτή Υπουργό
Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη.
2) 13/10/2015-Τοποθέτησή μου στην κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών για τη Συμφωνία του Αυγούστου.
3) 2/10/2015-Τοποθέτησή μου στη συζήτηση επί του Κρατικού Προϋπολογισμού 2016.

4) 7/10/2015-Τοποθέτησή μου στα πλαίσια της ομιλίας μου επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
Γ. Χουλιαράκης: «Κανείς απροστάτευτος».5) 3/12/2015-Δέσμευση Υπουργού Εργασίας στην Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς
Γ. Κατρούγκαλος: «Δεσμεύομαι για την επαναφορά τους».


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!