Εντοπίστηκε ποσότητα ηρωίνης πάνω απο 8 κιλά σε έλεγχο Ι.Χ. στα διόδια των ΜαλγάρωνΘεσσαλονίκη, 18 Ιουλίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επιχειρησιακές δράσεις της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για την αντιμετώπιση του φαινομένου των ναρκωτικών
Στο πλαίσιο αυτό, επέφεραν ένα ακόμη πλήγμα στην οργανωμένη διακίνηση ψυχοτρόπων ουσιών, συλλαμβάνοντας δύο μέλη κυκλώματος
Σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, εντοπίστηκε επιμελώς κρυμμένη ποσότητας ηρωίνης που υπερβαίνει τα (8) κιλά
Υπενθυμίζεται ότι μόνο κατά την περασμένη εβδομάδα, αστυνομικοί της παραπάνω Υπηρεσίας, εξιχνίασαν επιπλέον, (4) σημαντικές υποθέσεις, συλλαμβάνοντας (13) συνολικά άτομα και κατάσχοντας ποσότητες διαφόρων ναρκωτικών ουσιών
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση του ιδιαίτερα ευαίσθητου κοινωνικού φαινομένου των ναρκωτικών, πραγματοποιούν συστηματικά, έρευνες και οργανωμένες επιχειρήσεις, που αποσκοπούν στον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις διακίνησης – εμπορίας και την περαιτέρω προστασία του κοινωνικού συνόλου.
Στο πλαίσιο των ερευνών αυτών, αστυνομικοί της παραπάνω Υπηρεσίας, επέφεραν ένα ακόμη πλήγμα κατά της οργανωμένης διακίνησης ψυχοτρόπων ουσιών, συλλαμβάνοντας, δύο άτομα, τα οποία εντάσσονται σε σχετικό κύκλωμα, κατέχοντας συγκεκριμένο ρόλο.
Πρόκειται για δύο ημεδαπούς ηλικίας 20 και 17 ετών (άνδρας – γυναίκα αντίστοιχα) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων.
Ειδικότερα, βραδινές ώρες χθες (16-07-2016) στα διόδια των Μαλγάρων, σε έρευνα που διενεργήθηκε με την καταλυτική συνδρομή αστυνομικού σκύλου, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που επέβαιναν οι δύο συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • επιμελώς κρυμμένα, (17) δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους (8) κιλών και (621) γραμμαρίων,
  • δύο κινητά τηλέφωνα, με τα οποία πραγματοποιούσαν τις παράνομες συναλλαγές τους και
  • το χρηματικό ποσό των (600) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, στο πλαίσιο του κυκλώματος, κατείχαν το ρόλο της μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών από την πόλη της Αθήνας στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Η υπόθεση συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό
Υπενθυμίζεται ότι κατά την περασμένη μόνο εβδομάδα, η παραπάνω Υπηρεσία, εξιχνίασε επιπλέον, τέσσερις (4) σημαντικές υποθέσεις, συλλαμβάνοντας (13) συνολικά άτομα και κατάσχοντας μεταξύ άλλων, δενδρύλλια κάνναβης, ποσότητες κάνναβης (κατεργασμένης και ακατέργαστης), κοκαΐνης, ηρωίνης κ.α. ουσιών.
Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν:
  • ηγετικά μέλη οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης ποσοτήτων κοκαΐνης , έπειτα από σχετική αγοραπωλησία.
  • ηγετικά στελέχη του κυκλώματος που είχαν ως αποστολή την παραλαβή, αποθήκευση και διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης και κάνναβης στη Θεσσαλονίκη και στη Θάσο.
  • μέλη οικογενείας, που εμπορευόταν ναρκωτικές ουσίες και λαθραία τσιγάρα.
  • Έμποροι ναρκωτικών ουσιών, από τις οικίες των οποίων και την κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), καθώς επίσης κ.α. ουσίες.
Οι παραπάνω συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον των αρμόδιων Δικαστικών Αρχών.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!