Μία άλλη Συρία, λίγα χιλιόμετρα από τα πεδία μαχών: Νέοι κάνουν πάρτι σε παραλία, χορεύουν, κάνουν μπάνιο [φώτο]


Εικόνες από την παραλιακή πόλη της Λαττάκειας και από μία Συρία που δεν έχουμε συνηθίσει μακριά από τις μάχες και τις συγκρούσεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σε αυτές ένα πλήθος από νέους άντρες και γυναίκες χορεύουν στην παραλία Wadi Qandeel ενώ ο ήλιος βασιλεύει. Ανάμεσα στα σώματα τους που κινούνται υπό τους ήχους της μουσικής φαίνονται διάσπαρτα φώτα. Προηγουμένως, οι ίδιοι άνθρωποι απολάμβαναν την ημέρα τους στην παραλία, κάνοντας μπάνιο και ηλιοθεραπεία και καπνίζοντας ναργιλέδες.


Το συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται 110 μίλια μακριά από το Χαλέπι, που τις τελευταίες δύο εβδομάδες είναι υπό πολιορκία καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν αποκόψει τη μόνη διαδρομή ανεφοδιασμού που είχε απομείνει στους αντάρτες.


Κυβερνητικά βομβαρδιστικά χτύπησαν την Πέμπτη 2 περιοχές με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 15 άνθρωποι ανάμεσα στους οποίους και 6 παιδιά.
Την Παρασκευή μάλιστα, σύμφωνα με αναφορές, 40 Σύροι στρατιώτες και μαχητές που υποστηρίζουν το καθεστώς της χώρας σκοτώθηκαν όταν οι επαναστάτες ανατίναξαν μία σήραγγα
Το Χαλέπι έχει διαιρεθεί στα δύο, στην περιοχή που είναι υπό κυβερνητικό έλεγχο στα δυτικά και στα ανατολικά, όπου βρίσκεται η περιοχή που έχουν καταλάβει οι επαναστάτες.
Η κυβέρνηση της χώρας έχει εκφράσει ανησυχίες ότι περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα ανατολικά της πόλης, όπου έχουν αναφερθεί ελλείψεις τροφίμων και αύξηση στις τιμές τους.
Φωτογραφίες: Daily Mail, AFP Getty

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!