Κατερίνα Μάρκου: Η επόμενη κυβέρνηση να είναι σταθερή για να μπούμε σε κανονικότητα


19/7/2016
Δελτίο τύπου
Η επόμενη κυβέρνηση να είναι σταθερή για να μπούμε σε κανονικότητα
Για τον εκλογικό νόμο και τις τηλεοπτικές άδειες μίλησε το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή Πρώτη Γραμμή της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με το Ποτάμι Κατερίνα Μάρκου.
Όσον αφορά τη φημολογία για την ψήφιση του εκλογικού νόμου η κ. Μάρκου είπε πως είναι «φθηνό κι χυδαίο να διασύρομαι επειδή αρνήθηκα να δώσω συνέντευξη. Ο φυσικός χώρος ενός βουλευτή είναι η Βουλή, εκεί θα τοποθετηθεί, εκεί θα διαφοροποιηθεί, εκεί θα πει τις ενστάσεις του».
Για την ουσία του εκλογικού νόμου, η κ. Μάρκου προέκρινε την ανάγκη να διασφαλίζει την κυβερνησιμότητα. «Δεν υπάρχει ακόμα στους πολιτικούς η κουλτούρα της συνεργασίας. Η επόμενη κυβέρνηση όποια κι αν είναι πρέπει, να είναι σταθερή και δυνατή για να μπορέσουμε να μπούμε σε μία κανονικότητα».
Για τυχόν σημεία συμφωνίας με την κυβερνητική πρόταση, είπε πως δεν μπορεί να υπάρξει μεμονωμένη τοποθέτηση: «Ή συμφωνούμε με ολόκληρο τον εκλογικό νόμο ή τον απορρίπτουμε. Το τελικό νομοσχέδιο δεν ξέρουμε αν θα έχει τροπολογίες, περιμένουμε να δούμε».
Σε ερώτηση αν συμφέρει το Ποτάμι η απλή αναλογική η κ. Μάρκου τόνισε «έχω εκλεγεί για να υποστηρίζω συμφέροντα, της πατρίδας μου και της περιφέρειάς μου. Θεωρώ ότι, για τη χώρα, η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να είναι δυνατή για να κυβερνήσει κανονικά».
Για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, η κ. Μάρκου υπενθύμισε ότι δεν θα είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση αψηφά αποφάσεις του ΣτΕ, φέρνοντας ως παράδειγμα την υπόθεση της «Ελληνικός Χρυσός».
«Όποιος επιχειρηματίας έχει έστω και έναν εργαζόμενο, είναι ήρωας στη σημερινή εποχή. Δεν μιλάμε για τα κανάλια που δουλεύει τόσος κόσμος και θα μείνουν άνεργοι. Σαφώς και πρέπει να υπάρξουν κανόνες λειτουργίας, αλλά να μας πει η κυβέρνηση τι σκοπεύει να κάνει με αυτούς τους ανθρώπους» επεσήμανε.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!