Διάκριση για τον Αποστόλη Χαριτωνίδη στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα μεταμοσχευμένων αθλητών στη Φινλανδία
Διάκριση για τον Αποστόλη Χαριτωνίδη στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα μεταμοσχευμένων αθλητών στη Φινλανδία

Ακόμα μια διάκριση για τον Αποστόλη Χαριτωνίδη, δημότη Δήμου Παύλου Μελά ο ο οποίος κατέκτησε ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο στη δισκοβολία και στο ακόντιο, στους ευρωπαϊκούς αγώνες για τους αιμοκαθαιρόμενους και μεταμοσχευμένους αθλητές, που διοργανώθηκε στο Ελσίνκι της Φινλανδίας από τις 10 έως τις 17 Ιουλίου 2016.
Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, πραγματοποιήθηκαν και διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις με στόχο την προώθηση της ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ.
Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης συνεχάρη τον Αποστόλη Χαριτωνίδη που επιβεβαιώνει με τις προσπάθειές του ότι η εθελοντική προσφορά μυελού των οστών αποτελεί το κορύφωμα της δωρεάς του ανθρώπου προς τον άνθρωπο, χαρίζοντας ζωή σε συνανθρώπους μας, μεταξύ των οποίων και σε πολλά παιδιά. Επίσης επαίνεσε όλους όσους στηρίζουν τον Αποστόλη στον καθημερινό αγώνα του.

Λίγα λόγια για τον Αποστόλη Χαριτωνίδη
Ο Αποστόλης Χαριτωνίδης έφτασε μιαν ανάσα από τον θάνατο, όμως έζησε χάρη στη μεταμόσχευση μυελού των οστών. Και όχι απλά έζησε, αλλά έγινε ένας εξαιρετικός αθλητής παγκόσμιου βεληνεκούς, αποδεικνύοντας σε όλους εμάς ότι πιο δύσκολες ασθένειες, ακόμη κι από τη λευχαιμία, είναι η απαισιοδοξία και η έλλειψη διάθεσης για ζωή… 
 Ο Αποστόλης ήταν αθλητής του βόλεϊ στην Ελπίδα Αμπελοκήπων όταν τον Δεκέμβριο του 2006 διαγνώστηκε με οξεία μυελοβλαστική λευχαιμία με κατεστραμμένο μυελό των οστών σε ποσοστό 90%. Η οικογένεια και οι φίλοι του σοκαρίστηκαν, όχι όμως και ο ίδιος. Με αξιοθαύμαστη αισιοδοξία και αποφασιστικότητα, ξεκίνησε τον Γολγοθά των χημειοθεραπειών, δίνοντας σε όλους μιαν υπόσχεση: 
«Θα είμαι σύντομα κοντά σας». 
 Ακολούθησε η επιτυχημένη μεταμόσχευση μυελού. 
Η ισχυρή επιθυμία του να ξαναβρεθεί στα γήπεδα δικαιώθηκε ένα χρόνο αργότερα, όταν αγωνίστηκε στο ματς της Ελπίδας με αντίπαλο τον Γαλαξία την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής κατηγορίας. Ακολούθησε η Εθνική ομάδα κολύμβησης μεταμοσχευμένων και η συμμετοχή του στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Δουβλίνου, καθώς και στα παγκόσμια πρωταθλήματα της Αυστραλίας (2009) και του Ντέρμπαν στη Ν. Αφρική (2013), όπου κατέκτησε 3 μετάλλια (χρυσό στα 50μ. πεταλούδα, αργυρό στη ρίψη ελ.σφαίρας και χάλκινο στα 50μ. ελεύθερο).
Τον Αύγουστο του 2015 συμμετείχε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Αργεντινή όπου κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο στο άθλημα της δισκοβολίας πετυχαίνοντας μάλιστα με την επίδοση του Παγκόσμιο Ρεκόρ στο αγώνισμα. Επίσης κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο αγώνισμα του ακοντισμού καθώς και την 6η θέση στη ρίψη σφαίρας. 
Ο Αποστόλης Χαριτωνίδης ευχαριστεί ιδιαίτερα τον «Σύλλογο Ελπίδα Φίλων Παιδιών με Καρκίνο» για την απόλυτη στήριξη στην προσπάθειά του αυτή. Μια προσπάθεια που έχει υψηλό αθλητικό στόχο αλλά έχει πολύ υψηλότερο σκοπό: να γεμίσουμε με «Ελπίδα», «Προσδοκία» και «Αισιοδοξία» τις ζωές άρρωστων παιδιών που τα έχουν τόσο ανάγκη και να προωθήσουμε τη ιδέα της εθελοντικής προσφοράς Μυελού των Οστών που αποτελεί το κορύφωμα της δωρεάς του ανθρώπου προς τον συνάνθρωπό του, χαρίζοντας ζωή!


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!