κ. Πρωθυπουργέ Αλέξη Τσίπρα δώστε λύση τώρα για την αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά όπως έγινε και στον Ασύρματο
Κύριε Πρωθυπουργέ Αλέξη Τσίπρα δώστε λύση τώρα για την αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά όπως έγινε και στον Ασύρματο.

Πραγματοποιήθηκε χθές η εκδήλωση της παραχώρησης 32 στρεμμάτων του Ασύρματου, απο το Δημόσιο στον Δήμο Αγίου Δημητρίου. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρωθυπουργός κ Αλ. Τσίπρας. Στην ομιλία του εξέφρασε την μεγάλη του χαρά για την παραχώρηση των στρεμμάτων στον δήμο και στην τοπική κοινωνία. Είπε ακόμη οτι “...δικαιώνεται σήμερα ένας «αγώνας για το αυτονόητο που κρατάει» από τη δεκαετία του '80...
Συνεχίζοντας σημείωσε ότι ...αυτό ήταν μια απλή διοικητική πράξη για την κυβέρνηση, αλλά για τους πολίτες ήταν κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή τέτοια πράξη. Γιατί, όπως τόνισε, δημιουργούνται νέα δεδομένα στην περιοχή, καθώς ο χώρος θα είναι χώρος πολιτισμού, αθλητισμού, αναψυχής και άλλων δραστηριοτήτων. Ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι υπάρχει ήδη σχεδιασμός για την αξιοποίηση του πάρκου που μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς υπερβάσεις και σπατάλες.
Ο Αλ. Τσίπρας έθεσε το ερώτημα «γιατί τόσα χρόνια δεν γινόταν το αυτονόητο» και πρόσθεσε ότι δεν έχει έρθει με διάθεση αντιπολιτευτική, αλλά με διάθεση αυτοκριτικής «για όσα συνολικά έχουμε πράξει ως πολιτεία». Πέρα από τη μάχη για τα μεγάλα προβλήματα, τόνισε ο Πρωθυπουργός, υπάρχει και η μάχη της καθημερινότητας, η οποία πολλές φορές πρέπει να δίνεται ακόμα και ενάντια στην ανοησία και τη γραφειοκρατία. «Πρέπει να δώσουμε αυτή τη μάχη», υπογράμμισε, «γιατί αυτή είναι η εντολή της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. 
Ο κ. Τσίπρας επισήμανε δύο ακόμα σημεία τα οποία, όπως είπε, έχουν μεγάλη σημασία: Το πρώτο είναι η συλλογική διεκδίκηση σε τοπικό επίπεδο, η οποία, όπως είπε, όταν δίνεται με σχέδιο και προτάσεις, τότε φέρνει και νίκες, όπως η σημερινή. Το δεύτερη σημείο είναι η ευθύνη της Πολιτείας να αφουγκράζεται τους πολίτες και να δίνει λύσεις στα καθημερινά τους προβλήματα.
Ακόμη, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «θα είμαστε αρωγοί στις προσπάθειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» και ολοκλήρωσε το χαιρετισμό του, ευχόμενος η απόδοση του Ασυρμάτου στον λαό της περιοχής, «να σημάνει την απαρχή, ώστε να γίνει ο Άγιος Δημήτριος στολίδι για ολόκληρη την περιοχή».
Είναι λοιπόν να μην διερωτάται κανείς γιατί στον Ασύρματο και οχι στο π. στρ. Παύλου Μελά;
Τι είναι αυτό που στην περίπτωση του στρ. Παύλου Μελά δημιουργεί κώλυμα, στην εξ ολοκλήρου παραχώρηση των 344 στρεμμάτων
Για το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ μίλησε ο πρωθυπουργός.
Για την μάχη της καθημερινότητας
Για την μάχη ενάντια στην ανοησία και την γραφειοκρατία
Για την συλλογική διεκδίκηση σε τοπικό επίπεδο που όταν δίνεται με σχέδιο και προτάσεις, τότε φέρνει και νίκες, όπως η σημερινή.
Για την ευθύνη της Πολιτείας να αφουγκράζεται τους πολίτες και να δίνει λύσεις στα καθημερινά τους προβλήματα και οτι θα είναι αρωγοί στις προσπάθειες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τι απο όλα αυτά δεν ισχύει για την περίπτωση του π. στρ. Παύλου Μελά και κατ' επέκταση και του Καρατάσιου.
Γιατί στην μια περίπτωση δόθηκαν ΟΛΑ τα στρέμματα στον δήμο Αγίου Δημητρίου (και πολύ σωστά πιστεύουμε οτι έγινε) και στην περίπτωση του στρατοπέδου Παύλου Μελά σχεδιάστηκε ο τεμαχισμός του, στην περίπτωση φυσικά που δεν απορροφηθεί απο το ΤΑΥΠΕΔ Εθνικής Άμυνας;
Όπως ξεπεράστηκαν τα γραφειοκρατικά προβλήματα στην μια περίπτωση, να ξεπεραστούν και σε αυτήν. Αυτό είναι που ζητάει όλα αυτά τα χρόνια (πάνω απο 20 ) η τοπική κοινωνία, αυτό ζητούσαν και ζητούν οι εκάστοτε Δημοτικές Αρχές.
Και στην περίπτωση του στρ. Παύλου Μελά υπήρξε προεργασία για την δημιουργία χώρων πολιτισμού, αθλητισμού, αναψυχής, μάλιστα σύμφωνα με δηλώσεις της διοίκησης του δήμου Παύλου Μελά, ετοίμασαν ολοκληρωμένο Επιχειρησιακό Σχέδιο (Master Plan), ανατέθηκε και ολοκληρώνεται το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο,η Γεωλογική Μελέτη και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, έτσι ώστε να υπάρχει η σχετική ετοιμότητα για χρηματαδότηση από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναγνωρίζοντας την εμβέλεια και τη σημασία του συγκεκριμένου έργου,αλλά και τις αναπτυξιακές δυνατότητες που μπορεί να επιφέρει στο σύνολο της μητροπολιτικής περιοχής προτίθεται να χρηματοδοτήσει με 10.000.000 ευρώ την πρώτη φάση ανάπλασης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά μέσα από τις ΟΧΕ-ΒΑΑ Θεσσαλονίκης του ΕΣΠΑ 2014-2020 (δηλώσεις  αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης κ Γιουτίκα στην χθεσινή Thessnews).

Γιατί λοιπόν πρέπει να οδηγηθεί το στρ. Παύλου Μελά στον τεμαχισμό; 
Γιατί πρέπει να μπεί και άλλο τσιμέντο στην ήδη βεβαρυμένη Δυτική Θεσσαλονίκη; Ποιος δεν καταλαβαίνει ότι τα δυο αυτά στρατόπεδα είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ πνεύμονας πρασίνου σε όλη τη δυτ. Θεσσαλονίκη; 
Ποιος δεν καταλαβαίνει οτι η δημιουργία ενός Μητροπολιτικού Πάρκου δίνει άλλη ώθηση σε μια πόλη, τόσο περιβαλλοντικά, όσο και οικονομικά, πολιτιστικά αλλά και αθλητικά;
Eίναι ίσως η κατάλληλη στιγμή "πατώντας" πάνω σε αυτή την απόφαση, βουλευτές της πόλης, τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς και σύλλογοι να πιέσουν για μια ακόμη φορά ώστε να αποδοθεί ΟΛΟ το στρατόπεδο του Παύλου Μελά στην τοπική κοινωνία. 

Τώρα είναι η ώρα να ενώσουν όλοι τις δυνάμεις τους για τον κοινό στόχο. 
Αύριο θα είναι πολύ αργά!

απο την συντακτική ομάδα avatonpress.gr

Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!