Δήλωση της ΥΜΑΘ Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά σχετικά με τα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη


Θεσσαλονίκη, 21/7/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, σήμερα, Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016, δήλωσε σχετικά με τα ακραία γεγονότα στη Θεσσαλονίκη: 
«Λυπάμαι και απορώ πώς κάποιοι, χρησιμοποιώντας βία, επικαλούνται ταυτόχρονα ότι υπερασπίζονται τα ιδεώδη του Ανθρωπισμού και της Αλληλεγγύης. Λυπάμαι και απορώ, γιατί μετέτρεψαν σε πεδίο μάχης την πόλη και τη χώρα μας, την ίδια χώρα που ο λαός της έδωσε και συνεχίζει να δίνει αγώνα συμπαράστασης και ανακούφισης στο πλευρό των προσφύγων. Μέχρι σήμερα κατορθώσαμε, τις περισσότερες φορές μόνοι, να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες μιας τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης, όταν άλλοι αρνούνταν να συμμετάσχουν σε μια κοινή ευρωπαϊκή προσπάθεια, οδηγώντας μάλιστα τα πράγματα στα όρια του ρατσισμού. Είναι λοιπόν παράταιρες και υπερβολικές οι συμπεριφορές και οι ακραίες εκδηλώσεις που ζούμε στη Θεσσαλονίκη. Εκθέτουν τους δράστες στην ελληνική και στην διεθνή κοινή γνώμη και μας κάνουν πιο αποφασιστικούς στην υπεράσπιση του κοινού μας χώρου, όπου είναι καλύτερα να συνυπάρχουμε με όρους ειρήνης και αλληλοσεβασμού».


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!