Κατερίνα Μάρκου: Με τον καταστατικό χάρτη της χώρας πρέπει να είμαστε σοβαροί και φειδωλοί


28/7/2016
Δελτίο τύπου
Με τον καταστατικό χάρτη της χώρας πρέπει να είμαστε σοβαροί και φειδωλοί
Για τη συζήτηση περί σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τα capital controls, το κακό επιχειρηματικό κλίμα που αποθαρρύνει τις επενδύσεις, τη συνταγματική αναθεώρηση και τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην κατάληψη στο ΑΠΘ μίλησε η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με το Ποτάμι Κατερίνα Μάρκου στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων και τη Βίκυ Μιχέλη (Στα σημεία των καιρών) την Τετάρτη 27 Ιουλίου.
Όσον αφορά την εξεταστική, η κ. Μάρκου δήλωσε πως θα ήθελε να δει τους κ.κ. Βαρουφάκη και Γκάλμπρεϊθ να καταθέτουν και επεσήμανε ότι «ο ιστορικός θα αποδώσει ευθύνες γιατί η χώρα πήγε στον γκρεμό».
Όσον αφορά το κλίμα για τις επενδύσεις, η κ. Μάρκου τόνισε πως «όταν δεν υπάρχει σταθερή φορολογία, όταν έχουμε κλειστές τράπεζες, όταν οι νόμοι αλλάζουν με την ταχύτητα που αλλάζουν οι υπουργοί και όχι οι κυβερνήσεις, είναι πολύ δύσκολο σε κάποιον να επιχειρήσει και να επενδύσει».
Για την πρόταση συνταγματικής αναθεώρησης του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι δεν μπορεί μια ρημαγμένη χώρα, να αποφασίζει για το θέμα στο πόδι και προέκρινε το διάλογο μεταξύ αυτών που γνωρίζουν. Τόνισε, ακόμα, την ανάγκη να ανοίξει σοβαρή συζήτηση για θέματα όπως τα μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια και η ευθύνη Υπουργών.
«Μέσα σε ένα κλίμα που τα πάντα είναι σε αμφισβήτηση, με το καταστατικό χάρτη της χώρας πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα σοβαροί και φειδωλοί, θέλει περισυλλογή, περίσκεψη και καταλλαγή» επεσήμανε.
Για τα δημοψηφίσματα, εξέφρασε την άποψη ότι «δεν γίνεται για οτιδήποτε να τρέχουμε στο λαό, ο λαός στέλνει τους βουλευτές στη Βουλή για να τους εκπροσωπήσουν, να παίρνουν τις δύσκολες αποφάσεις».
Τέλος, όσον αφορά την κατάληψη του ΑΠΘ και τις εκτεταμένες ζημιές που προκλήθηκαν, η βουλευτής επανέλαβε ότι ο Αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ήταν ανύπαρκτος: «αυτά είναι πρωτόγνωρα πράγματα, δεν συμβαίνουν πουθενά στον κόσμο, να σπάνε δημόσια περιουσία, να καταστρέφουν τα αστικά λεωφορεία και να μην ‘ανοίγει ρουθούνι’».  


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!