«Απολύτως ασφαλείς οι Παιδικοί Σταθμοί του δήμου Νεάπολης-Συκεών…» δηλώνει η διοίκηση του δήμου«Απολύτως ασφαλείς οι Παιδικοί Σταθμοί του δήμου Νεάπολης-Συκεών…»

Με αφορμή το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Αλληλεγγύη Πολιτών», και με το οποίο καταγγέλλεται η διοίκηση του δήμου για «Πλαστά πιστοποιητικά πυρασφάλειας σε παιδικούς σταθμούς στις Συκιές», η δημοτική αρχή εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση-απάντηση για την αποκατάσταση της αλήθειας και την καθησύχαση των γονέων. 

«Δυστυχώς για μια ακόμη φορά, στο βωμό της στείρας και μικροπαραταξιακής αντιπολίτευσης, από δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης οδηγήθηκε και το ευαίσθητο θέμα της ασφαλούς λειτουργίας των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών του δήμου μας. Κι αυτό χωρίς ο συντάκτης του κειμένου να διαισθάνεται ούτε στο ελάχιστο τις συνέπειες που προκαλούνται απ’ αυτή την άκρως βεβιασμένη ενέργεια, ο οποίος ατεκμηρίωτα και αδικαιολόγητα τρομοκρατεί τους γονείς και σπέρνει επικίνδυνα το φόβο για την ασφάλεια των παιδιών. 
»Διαβεβαιώνουμε τους γονείς με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι όλοι οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί του δήμου μας, που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα και θα συνεχίσουν να λειτουργούν από τον Σεπτέμβριο, είναι απολύτως ασφαλείς και με νόμιμες άδειες λειτουργίας. Πιο συγκεκριμένα για τον Β.Φ.Π. «Ακροπόλ» οι γονείς των εκατοντάδων παιδιών, που έχουν φιλοξενηθεί στον σταθμό αυτόν, είναι οι αδιαμφισβήτητοι και αδιάψευστοι μάρτυρες του απολύτως σύγχρονου συστήματος πυρασφάλειας που διαθέτει, του άριστου εξοπλισμού, της πιο σύγχρονης κατασκευής, διαρρύθμισης και λειτουργικότητας. Για αυτούς όλους τους λόγους, και πολλούς άλλους, ο σταθμός αυτός είναι περιζήτητος από εκατοντάδες οικογένειες για τα παιδιά τους. Για τον παραπάνω σταθμό υπάρχει στο αρχείο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Νεάπολης-Συκεών (ΚΕΥΝΣ) γνησιότατο και εγκυρότατο πιστοποιητικό πυρασφάλειας, το οποίο είναι στη διάθεση κάθε αρμόδιας Υπηρεσίας. 
»Από έρευνα, που ο δήμος μας έκανε σε δεκάδες Δομές, διαπιστώθηκε ότι ο εξωτερικός συνεργάτης μηχανολόγος-μηχανικός, στον οποίο είχαν ανατεθεί οι εργασίες για την έκδοση άδειας λειτουργίας του παραπάνω παιδικού σταθμού, έκανε χρήση μη γνήσιου εγγράφου και όχι του υπάρχοντος πρωτότυπου, γνήσιου και έγκυρου πιστοποιητικού πυρασφάλειας.
»Η έρευνα έγινε με πρωτοβουλία του δήμου μας, με γραπτά ερωτήματα της ΚΕΥΝΣ ζητήθηκαν από όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες τα σχετικά έγγραφα, και με ευθύνη της διοίκησης της ΚΕΥΝΣ, και με εντολή του δημάρχου, το γεγονός καταγγέλθηκε άμεσα στη Δικαιοσύνη, ζητώντας την απόδοση ευθυνών εκεί όπου πρέπει. 
»Και οι πρωτοβουλίες αυτές είναι αποτέλεσμα της πάγιας πολιτικής της δημοτικής αρχής για απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα. Πεποίθηση και αδιαπραγμάτευτη πολιτική μας είναι ότι όλα πρέπει να γίνονται στο φως και όταν διαπιστώνονται παράνομες ενέργειες θα πρέπει να επεμβαίνει άμεσα η Δικαιοσύνη, στην οποία εμείς πρώτοι προσφύγαμε.
»Το ότι ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, και συγκεκριμένα η ΚΕΥΝΣ ήταν αυτή που προσέφυγε στις αρμόδιες Υπηρεσίες του κράτους, αποδεικνύεται και από το απαντητικό έγγραφο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (Π.Υ.). Από όλη την αλληλογραφία προκύπτει ότι εμείς κάνουμε εκτεταμένους ελέγχους και έρευνες, ακόμη και σε ζητήματα που αφορούν άλλες Υπηρεσίες.
»Άρα, η πρωτοβουλία των υπεύθυνων κινήσεων ανήκε αποκλειστικά στο δήμο μας, που ζήτησε τη σχετική έρευνα από την Π.Υ., και όχι όπως ψευδώς αναφέρεται στην απαράδεκτη καταγγελία ότι ‘‘η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημέρωσε τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Νεάπολης-Συκεών’’.
»Ας είναι, λοιπόν, οι καταγγέλλοντες πιο υπεύθυνοι και προσεκτικοί όταν αποφασίζουν να ασχοληθούν με τόσο ευαίσθητα και κρίσιμα θέματα. Η καλλιέργεια φόβου και τρόμου στην κοινωνία, χωρίς μάλιστα να υφίσταται ο παραμικρός λόγος, ούτε καν τα δικά τους μικροπαραξιακά και εμπαθή συμφέροντα εξυπηρετούν. 
»Η διοίκηση του δήμου Νεάπολης-Συκεών συνεχίζει και θα συνεχίζει να στέκεται και να αντιμετωπίζει τα προβλήματα της κοινωνίας, όποια κι αν είναι αυτά, με την ίδια πάντα σοβαρότητα και υπευθυνότητα, όπως έκανε πάντα και θα συνεχίσει να κάνει».   


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!