Στο «κόκκινο» το πολιτικό θερμόμετρο για τον εκλογικό νόμο- Ο Τσίπρας βλέπει ΓΑΠ, Οικολόγους και Κουβέλη


«Κόκκινο» χτυπάει το πολιτικό θερμόμετρο στο κυβερνητικό στρατόπεδο και οι επιτελείς του Μαξίμου στρέφουν την προσοχή τους στις διεργασίες ενόψει της ψηφοφορίας που θα διεξαχθεί τα μεσάνυχτα της Πέμπτης για την απλή αναλογική.

Και μπορεί ο  στόχος των «200» να μοιάζει ολοένα και πιο μακρινός, ωστόσο  ο πρωθυπουργός δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια.
Αντιθέτως,  ο κ. Τσίπρας ανακατεύει την τράπουλα και ανήμερα της έναρξης της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, ανοίγει την πόρτα του γραφείου του με τρία διαδοχικά ραντεβού: Στη 1μμ βλέπει τον πρώην πρωθυπουργό και επικεφαλής του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργο Παπανδρέου, στις 2.30μμ τους Οικολόγους Πράσινους  και στις 3.30 τον Φώτη Κουβέλη.
Πού ποντάρει ο Τσίπρας
Η κίνηση του πρωθυπουργού να ανοίξει το διάλογο για τον εκλογικό νόμο και τις θεσμικές αλλαγές στις εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις που όμως έχουν σημείο αναφοράς την κεντροαριστερά και τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, μόνο τυχαία δεν είναι.
Απώτερος στόχος είναι να πιέσει, ακόμα και να πυροδοτήσει εσωκομματικές αντιδράσεις στο χώρο της προοδευτικής παράταξης καταδεικνύοντας τη βούλησή τους για την καθιέρωση της απλής αναλογικής, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ " ακολουθεί τη γραμμή της Νέας Δημοκρατίας".
« Εμείς πήγαμε ανοιχτά-δεν πρόκειται να αιφνιδιάσουμε»
Το περιβάλλον του πρωθυπουργού πάντως,  εν είδη «ταμείου» για τον τρόπο που έχει εξελιχθεί μέχρι τώρα η όλη συζήτηση  δείχνει ικανοποιημένο.
«Δεν πρόκειται να αιφνιδιάσουμε κανέναν. Εμείς έχουμε πάει ανοιχτά από την πρώτη στιγμή, οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται μέχρι και την τελευταία », λένε στο iefimerida.gr κυβερνητικά στελέχη ακολουθώντας τη ‘γραμμή’ του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος πριν λίγες μέρες δήλωσε ότι «εμείς κάνουμε το καθήκον μας… άλλοι έχουν τα διλήμματα». Ωστόσο, από τα «καρφιά» του Μαξίμου δεν γλιτώνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά για την οποία αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι «έγινε ουρά του Μητσοτάκη και θα της κοστίσει ακριβά».
Τέλος, σε ό,τι αφορά σε τυχόν αλλαγές, παρά το ότι από την κυβέρνηση δεν εμφανίζονται δογματικοί στη μείωση του ορίου του 3%, όλα δείχνουν πως δεν  πρόκειται να καταργηθεί.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!