Το λάθος με την ελληνική σημαία


Στην ελληνική ομοσπονδία της κωπηλασίας θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί προτού δώσουν το ΟΚ για την επίσημη αγωνιστική στολή της Εθνικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς ο σχεδιαστής προχώρησε σε παραποίηση της σημαίας.

Το λάθος που συνέβει με την ελληνική στολή είναι ανεπίτρεπτο. Ο σχεδιαστής ελαφρά την καρδία τοποθέτησε την ελληνική σημαία αλλάζοντας τα χρώματα της είτε γιατί αγνοούσε την κανονική σειρά είτε γιατί σχεδιαστικά του καθόταν καλύτερα στο μάτι να τα βάλει ανάποδα. Όποιο από τα δύο σενάρια και αν είναι το αληθινό, είναι απαράδεκτο.
Η ελληνική σημαία, από το 1822 όταν και υιοθετήθηκε η πρώτη στην αρχή της επανάστασης μέχρι σήμερα έχει λευκό σταυρό. Με την πάροδο των χρόνων και των πολέμων, υπήρξαν κάποιες αλλαγές αλλά ο σταυρός ήταν πάντα λευκός. Για να φτάσουμε στη μεταπολίτευση το 1975 όταν με το Νόμο 48/1975[6] και το προεδρικό διάταγμα 515/1975, αποφασίστηκε η ελληνική σημαία να έχει τη σημερινή της μορφή. Περιέχει εννέα ισοπαχείς, οριζόντιες και εναλλασσόμενες κυανές και λευκές παράλληλες λωρίδες, ενώ μέσα σε ένα κυανό τετράγωνο στο πάνω προΐστιο μέρος, υπάρχει ένας λευκός σταυρός.
Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον αν μάθουμε το σκεπτικό του σχεδιαστή για την παραποίηση της ελληνικής σημαίας, καθώς και το πως η ελληνική κωπηλατική ομοσπονδία αγνόησε τα βασικά και η Εθνική ομάδα θα εμφανιστεί στο μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού της τετραετίας έχοντας τη λάθος σημαία.
Ευχόμαστε να δούμε τα ελληνικά πληρώματα στο βάθρο (κάτι που είναι πολύ πιθανό) για να φροντίσουν οι αθλητές και οι αθλήτριες μας να διορθώσουν αυτή την παραποίηση κρατώντας την αυθεντική ελληνική σημαία στα χέρια.

Πηγή: www.seleo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!