Δελτίο τύπου της Αλληλεγγύης Πολιτών δήμου Νεάπολης Συκεών για τα πλαστά πιστοποιητικά πυρασφάλειας σε παιδικούς σταθμούς στις ΣυκιέςΘεσσαλονίκη 22-07-2016


Πλαστά πιστοποιητικά πυρασφάλειας σε παιδικούς σταθμούς στις Συκιές. Είναι ασφαλή τα παιδιά μας;
Μετά την πρόσφατη αναστολή λειτουργίας του Βρεφονηπιακού Σταθμού «Ακροπόλ» στις Συκιές, μετά τη διαπίστωση ότι η άδειά του εκδόθηκε με πλαστό πιστοποιητικό πυροπροστασίας κι αφού τα παιδιά διασκορπίστηκαν σε άλλους σταθμούς, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημέρωσε τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Νεάπολης Συκεών (ΚΕΥΝΣ), ότι σε τουλάχιστον άλλες 8 δομές (Παιδικοί Σταθμοί και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) προέκυψαν παρόμοια προβλήματα, δηλαδή εκδόθηκαν οι άδειες λειτουργίας με πλαστά πιστοποιητικά πυροπροστασίας (η Π.Υ. δεν είχε στο αρχείο της πιστοποιητικά. Την περίοδο μάλιστα κατά την οποία εκδόθηκαν οι σχετικές παράτυπες άδειες (2011), πρόεδρος της Δημοτικής επιχείρησης ήταν ο ίδιος ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.
Προκύπτουν τουλάχιστον δύο σοβαρότατα ζητήματα που έχουν να κάνουν αφ ενός με την ασφάλεια των παιδιών και αφ ετέρου με την πιστοποίηση των συγκεκριμένων χώρων για την υλοποίηση προγραμμάτων «Εναρμόνισης της επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής». Στα προγράμματα αυτά που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ συμμετέχουν σχεδόν 4.500 παιδιά και είναι αμφίβολο εάν φέτος με τα προβλήματα που προέκυψαν θα εγκριθούν 2000 θέσεις!
Ο κόμπος πλέον έφτασε στο χτένι. Ο αλαζονικός και εμμονικός τρόπος με τον οποίο ασκείται η διοίκηση στο Δήμο Νεάπολης Συκεών δεν είναι μόνο επιβλαβής για την εικόνα και το ταμείο του, θέτει πλέον εν αμφιβόλω την ίδια την ασφάλεια των δημοτών. Το λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη.


«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΥΚΕΩΝ»Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!