Η Citigroup βλέπει και πάλι κίνδυνο Grexit για τα επόμενα 1-3 χρόνια


Μόνο καλές δεν είναι οι νέες προβλέψεις της Citigroup για την Ελλάδα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της, όπως αυτές καταγράφονται στην έκθεση Global Economic Outlook and Strategy, η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με βαθύτερη ύφεση, ενώ αυξάνεται ο κίνδυνος του Grexit.

Συγκεκριμένα η Citigroup βλέπει νέα πολιτική αβεβαιότητα και αύξηση του κινδύνου του Grexit μέσα στα επόμενα 1-3 χρόνια.
Σύμφωνα με την αμερικάνικη τράπεζα, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος διάσωσης τον Ιούνιο, το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα δεν έχει ακόμη να δείξει κάποια βελτίωση, ιδίως για τους καταναλωτές και τους κλάδους των υπηρεσιών.
Η νέα δημοσιονομική λιτότητα, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ, κατά πάσα πιθανότητα θα επιβαρύνουν την οικονομική δραστηριότητα στο β’ εξάμηνο, σε συνδυασμό με την επιβράδυνση στις τουριστικές ροές σε σύγκριση με τα τελευταία χρόνια και με την αβεβαιότητα που σχετίζεται με το Brexit, τονίζει η Citigroup.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!