Ιταλία: Στους 159 οι νεκροί από τον σεισμό

Σε 159 ανέρχονται οι νεκροί από τον σεισμό των 6,2 Ρίχτερ που ισοπέδωσε κωμοπόλεις και χωριά στην κεντρική Ιταλία τα ξημερώματα της Τετάρτης, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Ιταλίας.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων συνεχίζονται, ανακοίνωσαν οι ιταλικές αρχές.

Οι τραυματίες, σύμφωνα με δήλωση που έκανε νωρίτερα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, φτάνουν τους 368. Ο κ. Ρέντσι σημείωσε ωστόσο ότι αυτός δεν είναι ο οριστικός απολογισμός.

Πολλά από τα θύματα σκοτώθηκαν στο Ακούμολι, κοντά στο επίκεντρο, καθώς και στην Αματρίτσε, όπου τα τρία τέταρτα των σπιτιών έχουν καταστραφεί.

Ο σεισμός έπληξε την περιοχή στις 03:36 το πρωί, με επίκεντρο 100 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ρώμης, κοντά στην Περούτζα.

Η σεισμική δόνηση ήταν σχετικά επιφανειακή, με εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιόμετρα.

Κοριτσάκι 10 ετών απεγκλωβίστηκε μετά από 17 ώρες στα συντρίμμια

Μετά από 17 ώρες στα συντρίμμια απεγκλωβίστηκε ένα κοριτσάκι 10 ετών στην Πεσκάρα Ντελ Τρόντο στην περιφέρεια Μάρκε.

Στο χωριό Αματρίτσε, όμως, σχεδόν την ίδια ώρα ένα αγοράκι 11 ετών, το οποίο νωρίτερα είχε καλέσει σε βοήθεια τους άνδρες της Πολιτικής Προστασίας, ανασύρθηκε νεκρό.

Δεκάδες τουρίστες που κατέλυαν στο ξενοδοχείο Roma, στο Αματρίτσε, δεν έχουν ακόμη εντοπισθεί. Φημισμένο για την παραδοσιακή κουζίνα του, το μεγαλύτερο μέρος του ξενοδοχείου κατέρρευσε την περασμένη νύχτα.

Την Πέμπτη αναμένονται τα πρώτα ουσιαστικά μέτρα στήριξης των σεισμοπαθών, τα οποία θα υιοθετηθούν κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Ρέντσι.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!