Ενα εκατ. Βούλγαροι τουρίστες στην Ελλάδα έως την 1η Αυγούστου -Οι πέντε λόγοι που την προτιμούν


 Νέο ρεκόρ σημειώνει η βουλγαρική τουριστική παρουσία στην Ελλάδα, καθώς περίπου ένα εκατομμύριο βούλγαροι μέχρι την 1η Αυγούστου επέλεξαν το Αιγαίο για τις διακοπές τους.

Οπως αναφέρει η βουλγαρική εφημερίδα «Τρουντ» τα στατιστικά στοιχεία καταγράφουν νέο ρεκόρ στην βουλγαρική τουριστική παρουσία στην Ελλάδα. Στο ρεπορτάζ αναλύονται οι λόγοι για τους οποίους οι Βούλγαροι προτιμούν να ταλαιπωρηθούν τα Σαββατοκύριακα σε ουρές χιλιομέτρων προκειμένου να περάσουν τον μεθοριακό σταθμό Κούλατα-Προμαχώνα και να βρεθούν στις ελληνικές παραλίες.
Η έρευνα ανάμεσα στους παραθεριστές έδειξε τουλάχιστον 5 λόγους για τους οποίους οι Βούλγαροι προτιμούν τις ελληνικές ειδυλλιακές παραλίες:
1) Δεν πληρώνεις για ομπρέλα και ξαπλώστρα. Απλά παραγγέλνεις έναν καφέ και περνάς όλη την ημέρα στη θάλασσα. Δεν έχεις δώσει 30 λέβα για τη σκιά, αλλά πλήρωσες για κάτι που τελικά καταναλώνεις. Εκτός από αυτό, όμορφα και χαμογελαστά νεαρά άτομα σε εξυπηρετούν συνέχεια χωρίς να περιμένεις μια ώρα για την παραγγελία σου.
2) Δεν υπάρχουν πάρκινγκ επί πληρωμή. Αν ήρθες με το Ι.Χ. παρκάρεις κοντά στην παραλία χωρίς κανένα κόστος.
3) Στην Ελλάδα υπάρχουν πολυάριθμες ελεύθερες παραλιακές ζώνες. Και οι ζώνες αυτές είναι καθαρές, μεγάλες και κεντρικές. Επίσης, πολύ διαδομένη είναι και η κατασκήνωση στη φύση, αλλά και η οργανωμένη κατασκήνωση είναι πολύ καλά οργανωμένη – έχει νερό, ρεύμα, τουαλέτες και οι τιμές είναι νορμάλ.
4) Οι τιμές για το φαγητό είναι επίσης νορμάλ. Προσφέρεται ακόμα και τυρόπιτα.
5) Η θάλασσα είναι καθαρή, ενώ οι ακτές διατηρούνται σε αρκετά καλή κατάσταση. Έχει και δωρεάν ιατρική περίθαλψη εάν έχεις μαζί σου ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης ασθένειας. Επίσης, κάποια φάρμακα είναι φθηνότερα από τη Βουλγαρία, ώστε οι συμπατριώτες μας αγοράζουν και αυτά.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!