Τσίπρας: Απαιτούμε μέτρα για το χρέος! Γραφικοί στη ΝΔ, εκλογές το 2019

Το σενάριο των πρόωρων εκλογών απορρίπτει ξανά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που σχεδόν ένα 24ωρο πριν ξεκινήσει το νέος γύρος διαπραγματεύσεων με τους δανειστές διαμηνύει πως «δεν ζητάμε απαιτούμε μέτρα για το χρέος και μείωση των πλεονασμάτων μετά το 2018». Εξαπολύει δε σφοδρότατη επίθεση στη Νέα Δημοκρατία.

«Δεν διεκδικούμε απλά, απαιτούμε και αναμένουμε εκ μέρους της συμφωνίας που υλοποιούμε, τα συγκεκριμένα μέτρα, που θα καθιστούν το χρέος βιώσιμο. Αυτό προφανώς θα έχει ως συνακόλουθο τη μείωση των πλεονασμάτων μετά το 2018, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για την ανάκαμψη της οικονομίας», τονίζει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη που έχει παραχωρήσει στη Real News της Κυριακής. Παράλληλα, διαμηνύει ότι «η συμφωνία είναι συμφωνία» και αφήνει αιχμές για τη στάση της Γερμανίας. «Η συμφωνία είναι συμφωνία και θα πρέπει να εφαρμοστεί απ’ όλους είτε έχουν εκλογές τον επόμενο χρόνο στη χώρα τους είτε όχι». Εκτιμά δε ότι κάθε αξιολόγηση που θα γίνει στο μέλλον, θα είναι ευκολότερη από την προηγούμενη.

Ξεκαθαρίζει επίσης ότι πρόωρες εκλογές δεν θα γίνουν και επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία. «Έχουν εγκλωβιστεί και τώρα είναι αναγκασμένοι να γίνονται γραφικοί ζητώντας εκλογές μέχρι το 2019. Ως τότε δηλαδή που θα γίνει δεκτό το αίτημά τους», λέει ο Αλέξης Τσίπρας, που όμως αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού. «Ο καλύτερος συντονισμός και η αποτελεσματικότητα είναι διαρκή ζητούμενα. Τα υπόλοιπα θα τα συζητήσουμε όταν θα είναι η κατάλληλη στιγμή».

Ο πρωθυπουργός αναφέρεται και στις αντιδράσεις που προκαλεί από πλευράς αντιπολίτευσης ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες: «Παρακολουθώ όλο αυτό το ντελίριο τις τελευταίες μέρες και μου φαίνεται έως και διασκεδαστικό. Αλλά δυστυχώς για το παρακράτος της διαπλοκής, ο διαγωνισμός θα γίνει με τον πλέον αδιάβλητο και διαφανή τρόπο. Και αν δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοια, τώρα πρέπει να προσαρμοστούν. Όπως είπε και ο Ηλίας Ηλιού "θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα".

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλά και για την πολύκροτη υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ μετά και την παρέμβαση της Κομισιόν για το θέμα, με την οποία κάλεσε την κυβέρνηση να αποδεχτεί τα στοιχεία για το έλλειμμα. «Η υπόθεση Γεωργίου βρίσκεται στη Δικαιοσύνη. Εμείς δεν κινούμαστε υπόγεια. Κάνουμε πολιτική ανοιχτά και δημόσια, χωρίς να φοβόμαστε ούτε τις συγκλίσεις, ούτε τις αντιπαραθέσεις», λέει, ενώ για τις γερμανικές αποζημιώσεις επαναλαμβάνει πως «θέμα τιμής για τη χώρα. Η Ελλάδα δεν παραιτείται σε καμιά περίπτωση από τη διεκδίκηση των επανορθώσεων».


Πηγή: www.newsit.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!