Καταπέλτης το βούλευμα για τον 77χρονο χειριστή του ταχύπλοου που σκόρπισε τον θάνατο στην Αίγινα

Σοβαρές ενδείξεις ενοχής του 77χρονου Θρασύβουλου Λυκουρέζου εντοπίζει το βούλευμα-καταπέλτης του Συμβουλίου του Πειραιά, στο οποίο τονίζεται ότι ο χειριστής του ταχύπλοου που προκάλεσε το τραγικό ναυτικό δυστύχημα στην Αίγινα, που είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν τέσσερις ζωές, όχι μόνο δεν έκανε προσπάθεια να σώσει τους ναυαγούς αλλά προχώρησε και σε ενέργειες για να διαφύγει. 

Την ίδια ώρα, τονίζεται ότι ο δράστης δεν έκανε σινιάλο σε παραπλέοντα πλοία να βοηθήσουν εκείνους που κινδύνευαν.

«Θα ανέμενε κανείς να ειδοποιήσει πρώτα το Λιμενικό και να μεταβεί ο ίδιος στο Λιμάνι της Πέρδικας... και όχι να καταλήξει σε άλλο μέρος όπου αναμένει να τον παραλάβει αυτοκίνητο» υπογραμμίζει παράλληλα το βούλευμα. 

Με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, που ελήφθη κατά πλειοψηφία 2-1, οι δικαστές έλυσαν τη διαφωνία που ανέκυψε την περασμένη Παρασκευή ανάμεσα στην ανακρίτρια και την εισαγγελέα.

Τα δύο από τα τρία μέλη του δικαστικού συμβουλίου με βούλευμά τους έκριναν υπέρ της άποψης που είχε εκφράσει η εισαγγελέας, η οποία είχε ζητήσει την προφυλάκιση του 77χρονου, κρίνοντάς τον ύποπτο φυγής και ύποπτο τέλεσης νέων αδικημάτων.

Αντίθετα διαφώνησε ένα μέλος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που είχε την ίδια άποψη με την ανακρίτρια, η οποία είχε ζητήσει να μην προφυλακιστεί ο 77χρονος Θρασύβουλος Λυκουρέζος και να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι.

Ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης του ταχύπλοου, την περασμένη Παρασκευή, μετά τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα, είχε τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό στο πολυτελές σπίτι του στο Κολωνάκι.


Πηγή: www.imerisia.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!