Ντράγκι: Περιμένουμε την ευρωζώνη για την Ελλάδα

Αποσαφηνίσεις από τις χώρες της ευρωζώνης για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αναμένει η ΕΚΤ, προκειμένου να αποφασίσει εάν θα συμπεριλάβει την Ελλάδα στο πρόγραμμα της για την αγορά ομολόγων, διευκρίνισε ο Μάριο Ντράγκι απαντώντας σε σχετική γραπτή ερώτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη. 

Μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να επιτρέψει την πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών σε φθηνό δανεισμό, ο Ντράγκι σημειώνει στην επιστολή του ότι «δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα» για την πιο σημαντική απόφαση να συμπεριληφθούν τα Ελληνικά ομόλογα και στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που υιοθέτησε η ΕΚΤ τον περασμένο Μάρτιο.

Ο Ντράγκι αναφέρει ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ακόμα εξετάζουν μέτρα  για να διασφαλίσουν ότι το χρέος που βαραίνει την χώρα είναι βιώσιμο. 

Τον περασμένο Μάιο Eurogroup και ΔΝΤ υποτίθεται ότι συμφώνησαν σε γενικές γραμμές για λήψη μέτρων μείωσης του ελληνικού χρέους μετά τη λήξη του προγράμματος το 2018, δεν κατέληξαν όμως σε συγκεκριμένες αποφάσεις.

Επιπλέον παραμένει σε εκκρεμότητα η συμμετοχή του Ταμείου στο νέο πακέτο βοήθειας, καθώς αναμένεται να ετοιμάσει τη δική του έκθεση βιωσιμότητας  του χρέους στα τέλη του χρόνου πριν δεσμευτεί στη χορήγηση κι άλλων κονδυλίων στην Ελλάδα.

PDF iconΕπιστολή Ντράγκι

 


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!