Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ σέβονται τη δέσμευση του ΝΑΤΟ να προστατεύσει τις χώρες της Βαλτικής

Ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε σήμερα τις χώρες της Βαλτικής ότι οι ΗΠΑ σέβονται τη δέσμευση του ΝΑΤΟ να τις προστατεύει και δήλωσε πως τα σχόλια περί του αντιθέτου που έκανε ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ δεν θα πρέπει να λαμβάνονται στα σοβαρά.

Η επίσκεψη του Μπάιντεν πραγματοποιείται ενώ έχει αυξηθεί η ένταση με τη Ρωσία στην περιοχή και ενώ ο Τραμπ δήλωσε πως μπορεί, αν εκλεγεί, να εγκαταλείψει τη δέσμευση του ΝΑΤΟ να υπερασπίζεται αυτομάτως όλα τα μέλη της συμμαχίας.

"Θέλω να καταστήσω απολύτως σαφές προς όλους τους λαούς των κρατών της Βαλτικής: έχουμε δεσμευθεί στην ιερή τιμή μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ... στη συνθήκη και στο Άρθρο Πέντε του ΝΑΤΟ", δήλωσε ο Μπάιντεν μιλώντας στην πρωτεύουσα της Λετονίας.

Ο Μπάιντεν απέρριψε τα σχόλια του Τραμπ και είπε πως υπάρχει διακομματική αμερικανική δέσμευση στο ΝΑΤΟ.

"Το γεγονός ότι ακούτε ευκαιριακά κάτι από έναν προεδρικό υποψήφιο στο άλλο κόμμα, δεν είναι κάτι που πρέπει να παίρνετε στα σοβαρά", δήλωσε ο Μπάιντεν.

Αύριο ο αμερικανός αντιπρόεδρος μεταβαίνει στην Τουρκία όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και με τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, πριν επισκεφθεί την επομένη τη Σουηδία για να συζητήσει την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη.

 

 


Πηγή: www.imerisia.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!