Νεκτάριος Ταβερναράκης: Ενας Έλληνας βιολόγος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας


Ένας Έλληνας επιστήμονας, ο Νεκτάριος Ταβερναράκης, είναι το ένα από τα δύο νέα μέλη που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διόρισε σήμερα στο διοικητικό όργανο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ΕΣΕ).

Συγκεκριμένα στο επιστημονικό συμβούλιό του, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Ο Νεκτάριος Ταβερναράκης είναι καθηγητής Μοριακής Βιολογίας Συστημάτων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντής του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στο Ηράκλειο Κρήτης.
Σπούδασε βιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, πήρε το διδακτορικό του στη μοριακή γενετική από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και σήμερα αποτελεί έναν από τους πιο διακεκριμένους διεθνώς Έλληνες ερευνητές στο πεδίο της Βιολογίας.
Έχει βραβευθεί κατ' επανάληψη και, μεταξύ άλλων, είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μοριακής Βιολογίας (ΕΜΒ) και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας.
Το άλλο νέο μέλος είναι ο Κουρτ Μέλχορν, διευθυντής του γερμανικού Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ για θέματα Πληροφορικής και καθηγητής Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο του Σάαρλαντ.
Το 22μελές Επιστημονικό Συμβούλιο του ΕΣΕ (European Research Council-ERC) είναι ένα ανεξάρτητο όργανο που λαμβάνει αποφάσεις για τη στρατηγική και την κατανομή των κονδυλίων στους ερευνητές.
Όλα τα μέλη του επιλέγονται από μια ανεξάρτητη εξαμελή επιτροπή επιλογής. Πρόεδρος του ΕΣΕ, το οποίο δημιουργήθηκε το 2007, είναι ο Γάλλος καθηγητής Ζαν-Πιέρ Μπουργκινιόν.
Το ΕΣΕ, που διαχειρίζεται έναν προϋπολογισμό άνω των 13 δισεκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2014-2020, αποτελεί τμήμα του ευρύτερου πλαισίου «Ορίζων 2020» της ΕΕ για την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας στην Ευρώπη.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!