«Πρόωρες εκλογές θέλουν τα συμφέροντα. Εμείς δεν είμαστε χομπίστες»

Απέρριψε κατηγορηματικά τα σενάρια πρόωρων εκλογών ο Νίκος Βούτσης, συνδέοντάς τα ανοιχτά με την πίεση που ασκούν συγκεκριμένα συμφέροντα τα οποία θίγονται από την κυβερνητική πολιτική.

«Δεν είμαστε χομπίστες των εκλογών, εργαζόμαστε για να πάμε σε εκλογές το 2019», είπε χθες ο πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στην ΕΡΤ, και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει «ούτε το ελάχιστο πρόσχημα» για να συζητείται θέμα πρόωρων εκλογών.

Σχολιάζοντας το σχετικό αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημείωσε ότι η πίεση αυτή είναι «απόρροια της απόφασης να εξυπηρετηθούν βραχυπρόθεσμα και όχι μεσομακροπρόθεσμα ορισμένα συμφέροντα για να μη χάσουν την προνομιακή θέση στην οποία βρίσκονται, δηλαδή κάποια συμφέροντα βιάζονται να πάμε σε πρόωρες εκλογές».

Εφερε μάλιστα ως παράδειγμα τους σχολάρχες, που πιέζουν να μη γίνουν αλλαγές ενόψει της συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, ο κ. Βούτσης έστειλε εμμέσως πλην σαφώς ένα μήνυμα και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οποιαδήποτε διαφοροποίηση ή αντίθεση από τα κυβερνητικά σενάρια για την επίτευξη των στόχων και των δεσμεύσεων δεν αντιμετωπίζεται με εκλογές».

Οσον αφορά το αν μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο το τρίτο Μνημόνιο που υπέγραψε πέρυσι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ., τόνισε πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης των συμφωνιών με τους δανειστές όταν η χώρα ανακτήσει το κύρος της και προς αυτή την κατεύθυνση εντάσσονται οι διεθνείς επαφές του πρωθυπουργού τους περασμένους μήνες και ο σχεδιασμός που θα αναπτυχθεί στην Ευρώπη το αμέσως προσεχές διάστημα.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων, ανέφερε ότι το αίτημα είναι πιο ώριμο από ποτέ και έκανε λόγο για μια τεράστια ιστορική αδικία, ενώ για τις τηλεοπτικές άδειες είπε πως οι τέσσερις άδειες προκύπτουν από απόφαση της Βουλής και για να δοθεί πέμπτη άδεια θα πρέπει πάλι να υπάρξει απόφαση της Βουλής.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!