Οταν η φύση έχει κέφια: Πισίνες με θαλασσινό νερό -Αυτές είναι οι καλύτερες στην Ευρώπη


Από βραχώδη ανοίγματα που δημιουργούνται από φυσικές δυνάμεις μέχρι τα κατορθώματα της αρχιτεκτονικής, παρακάτω ακολουθούν μερικές από τις πιο όμορφες θαλασσινές πισίνες της Ευρώπης, όπως τις ξεχώρισε ο Guardian.


Πόρτο Μονίζ, Μαδέρα
Δεν πρόκειται απλά για μία φυσική πισίνα με θαλασσινό νερό, αλλά για ένα συγκρότημα από αυτές. Το σημείο δημιουργήθηκε πριν από αιώνες όταν η λάβα συνάντησε τον Ατλαντικό Ωκεανό σχηματίζοντας μαύρους απόκρημνους βράχους. Το θετικό της όπως σε όλες τις περιπτώσεις των φυσικών πισίνων είναι ότι τα νερά της είναι πάντα καθαρά σε τέτοιο σημείο που συχνά ανάμεσα στους ανθρώπους κολυμπούν ψάρια και γαρίδες. Ασφαλής για τα παιδιά εκτός από τις φορές που πιάνει κύμα.
Alamy
Γκιόλα, Θάσος
Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η Γκιόλα, η πανέμορφη λιμνοθάλασσα με τα σμαραγδένια νερά της Θάσου που κάθε χρόνο υμνούν τα ξένα Μέσα, με τον Guardian να την χαρακτηρίζει στο δημοσίευμά του ως την ομορφότερη όλων. Η Γκιόλα είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση λίμνης, αποτελεί κάτι σαν λιμνοθάλασσα, μια φυσική πισίνα με πράσινα νερά στο πλάι της θάλασσας. Σχηματίστηκε μέσα στους αιώνες με πρωτεργάτες τα κύματα της θάλασσας και τους βράχους που την περικυκλώνουν.
Τα καταπράσινα νερά της, τα οποία είναι πιο θερμά από αυτά της θάλασσας, έχουν βάθος περίπου τρία μέτρα. Οι δυο της πλευρές χαμηλώνουν, μέχρι να φτάσουν στο άλλο της άκρο, που αγγίζει σχεδόν την επιφάνεια της θάλασσας.
Η Γκιόλα είναι γνωστή και ως το «Δάκρυ της Αφροδίτης». Ο θρύλος λέει ότι την πισίνα αυτή τη δημιούργησε ο Δίας για να κολυμπά η Αφροδίτη. Άλλος θρύλος θέλει η λίμνη να ήταν το μάτι του Δία με το οποίο παρακολουθούσε την ερωμένη του.
Δείτε τις υπόλοιπες στο Bovary.gr

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!