ΔΕΘ: Θα χορέψουν ποντιακό Ομάλ περικυκλώνοντας το εκθεσιακό κέντρο -Διεκδικούν Γκίνες


Μία διεκδίκηση στα ρεκόρ Γκίνες για τον μεγαλύτερο σε μήκος και σε αριθμό συμμετεχόντων ποντιακό χορό «Ομάλ», θα επιχειρηθεί κατα τη διάρκεια της φετινής ΔΕΘ.

Ο χορός θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της συναυλίας «Μαζί …με ψυχή!» των αδελφών Κωνσταντίνου & Ματθαίου Τσαχουρίδη κατά τη διάρκεια της 81ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, στη συναυλία των Ματθαίου και Κωνσταντίνου Τσαχουρίδη, στις 13 Σεπτεμβρίου, θα σχηματιστεί ένας χορός «Ομάλ», ο οποίος θα περικυκλώσει όλο το εκθεσιακό κέντρο της Θεσσαλονίκης και ένα μέρος του κέντρου της πόλης.
Η σχετική αίτηση προς τον αρμόδιο φορέα των ρεκόρ Γκίνες έχει ήδη γίνει και αναμένεται η λήψη της σχετικής έγκρισης από την πλευρά του, ενώ ουσιαστικά είναι η πρώτη φορά που υλοποιείται μία τέτοια πρωτοβουλία για έναν παραδοσιακό ποντιακό χορό.
Το Ομάλ είναι ένας ποντιακός χορός που χορεύεται σε ρυθμό τέσσερα όγδοα. Είναι ο πιο απλός και δημοφιλής ποντιακός χορός και έχει 6 βήματα.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!