Χανιά: Ξεκινάει ο «Αγροτικός Αύγουστος»

Με σύνθημα "Μαθαίνω και καταναλώνω τα προϊόντα του τόπου μου" ξεκινάει σήμερα στα Χανιά ο «Αγροτικός Αύγουστος», θεσμός στον οποίο παρουσιάζονται αυστηρά μόνο Κρητικοί παραγωγοί και εταιρείες, που παράγουν και τυποποιούν αγροτικά προϊόντα και διαθέτουν τις ανάλογες άδειες τυποποίησης.

Στην πλατεία 1866 από σήμερα έως και τις 31 Αυγούστου παραγωγοί, επιχειρηματίες κρητικών προϊόντων, μαζί με καλλιτέχνες, επιστήμονες και πολίτες, φιλοξενούμενους, τουρίστες και συνεργάτες από την υπόλοιπη Ελλάδα, παρουσιάζουν και μαθαίνουν όλοι για την Κρήτη της ποιότητας, των αγνών προϊόντων, τον πολιτισμό και το πνεύμα καλής συνεργασίας, όπως επισημαίνουν και οι διοργανωτές.

Παράλληλες εκδηλώσεις, έχουν προγραμματιστεί κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, στις οποίες θα συμμετέχουν μουσικά σύνολα, με βάση την κρητική μουσική κουλτούρα, ενώ θα υπάρχει και πλούσιο πρόγραμμα προώθησης της κρητικής διατροφής. Επίσης, στο πλαίσιο του "Αγροτικού Αυγούστου 2016" θα υπογραφεί πρωτόκολλο πολιτιστικής συνεργασίας με την Κύπρο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, αναφορικά με τη διοργάνωση του "Αγροτικού Αυγούστου", επισημαίνει ότι "Στον Αγροτικό Αύγουστο συμμετέχουν πιστοποιημένες επιχειρήσεις με προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, ενώ στόχος μας θα πρέπει να είναι ο "Αγροτικός Αύγουστος" να αναδειχθεί στη μεγαλύτερη διοργάνωση στην Κρήτη, συνδυάζοντας την προώθηση των προϊόντων μας με τον τουρισμό".

Ο "Αγροτικός Αύγουστος 2016" διοργανώνεται από τον Δήμο Χανίων, την Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων (Ε.Β.Ε.Χ.) και θα λειτουργεί από τις 10.00 το πρωί έως 22.00. το βράδυ.

Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά φέτος σε διοργάνωση του "Αγροτικού Αυγούστου" φιλοξενούνται προϊόντα, που έχουν παραχθεί υπό την επιμέλεια των τροφίμων του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Αγιάς, παραγωγή την οποία η δημοτική αρχή στηρίζει δεδομένου ότι πρόκειται για μία δυνατότητα που δίνεται, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, για εξωστρέφεια των Καταστημάτων Κράτησης και δημιουργικές διεξόδους στους τροφίμους τους.

Σύμφωνα με τον κ. Βάμβουκα στόχος είναι η ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας, μέσω της τυποποίησης, ώστε: «…τα προϊόντα μας να μπορούν να έχουν την προστιθέμενη αξία, που δικαιούνται και τη θέση, που τους αρμόζει, στην εγχώρια αλλά και στις διεθνείς αγορές. «Στηρίζουμε το θεσμό του "Αγροτικού Αυγούστου", τη γιορτή της κρητικής γης, το φεστιβάλ γεύσεων, που στέλνει το μήνυμα ότι η ελληνική περιφέρεια έχει τις δυνατότητες για ανάπτυξη και πρόοδο.. Μαθαίνουμε και καταναλώνουμε τα προϊόντα του τόπου μας, προωθώντας την κρητική διατροφή, που φέρει από τα μινωικά χρόνια μέχρι τις μέρες μας έναν ολόκληρο κόσμο αγαθών ξεχωριστών σε ποιότητα και γεύση μαζί με ένα σύστημα αξιών, που την κάνει μοναδική» επισημαίνει ο δήμαρχος Χανίων.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!