Το χορευτικό τμήμα ( ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ) Ι. Ν . Αγίου Αθανασίου Παλαιοκάστρου στο Γκαλάτσι της Ρουμανίας



Χορευτικό τμήμα ( ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ) Ι. Ν . Αγίου Αθανασίου Παλαιοκάστρου . Η πραγματική πολιτιστική αξία στο Παλαιόκαστρο .
Το χορευτικό τμήμα ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ της ενοριακής νεανικής εστίας Αγίου Αθανασίου Παλαιοκάστρου ξεκίνησε την προετοιμασία για την συμμετοχή του στο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στο Γκαλάτσι της Ρουμανίας .Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 11 μέχρι και 16 Αυγούστου , υπό την αιγίδα της C.I.O.F.F , δηλ. της παγκόσμιας οργάνωσης φολκλορικών φεστιβάλς.
Στο φεστιβάλ αυτό θα λάβουν μέρος 8 χώρες από την Ευρώπη , Ασία , και Αφρική , ( Ελλάδα , Ισραήλ , Ισπανία , Εσθονία , Μολδαβία , Ρουμανία , Ουκρανία , Σκόπια και Αίγυπτο . )
Η αποστολή θα αποτελείτε από 36 χορευτές ,4 μουσικούς και 2 οδηγούς .
Αρχηγός της αποστολής θα είναι ο χοροδιδάσκαλος Τερζής Χρήστος , ένας δάσκαλος που έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα σε χορευτικούς κύκλους και κρατάει μαζί με τα παιδιά του Παλαιοκάστρου τα πολιτιστικά ινία του Δήμου μας .
Οι ( ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ) αριθμούν περίπου 230 χορευτές όλων των ηλικιών και
γίνεται εκμάθηση παραδοσιακών χορών όλων των περιοχών της Ελλάδος .
Διατηρεί πλούσια ιματιοθήκη , με φορεσιές από την Μακεδονία , Θράκη , Ήπειρο και Θεσσαλία .
Το τμήμα των ενηλίκων έχει συμμετοχές σε φεστιβάλ πολιτιστικών φορέων της Ελλάδος , της Ιεράς Συνόδου , καθώς και σε φεστιβάλ του εξωτερικού , ( Σερβία , Κροατία , Αυστρία , Ουγγαρία , Τσεχία , Βοσνία , Ρουμανία , Μαυροβούνιο και Βουλγαρία . ) , με αρκετές συμμετοχές σε φεστιβάλ έχουν και τα παιδικά τμήματα . Όλα φυσικά υπό την αιγίδα της C.I.O. F. F .
Στο Παλαιόκαστρο είναι ο μόνος πολιτιστικός σύλλογος που διατηρεί την παράδοση του τόπου μας και την διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς .
ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ Χορευτές σας ευχόμαστε καλή επιτυχία .
Υ.Σ. Στο ιστορικό Γκαλάτσι της Ρουμανίας δόθηκε η πρώτη μάχη της φιλικής Εταιρίας , του πρίγκηπα Αλ. Υψηλάντη και των Τουρκικών στρατευμάτων ,στις 1η Μαΐου 1821.
Εκεί οι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ θα παρουσιάσουν χορούς από την Μακεδονία , Ήπειρο και την Θεσσαλία .Πάντα με τις αντίστοιχες φορεσιές της κάθε περιοχής .



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!